Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Αυστηροποίηση στην απαλλαγή από τις διανυκτερεύσεις

9/12/2020 12:43:09 μμ
Zητά ο πρώην συνδικαλιστής Γιώργος Τροχόπουλος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Απλή θεωρεί ο φαρμακοποιός Γιώργος Ξ. Τροχόπουλος τη διαδικασία με την οποία οι φαρμακοποιοί απαλλάσσονται από τις εφημερίες και τις διανυκτερεύσεις για λόγους υγείας και ζητά από το υπουργείο Υγείας να αυστηροποιηθούν οι σχετικές διατάξεις.

Ειδικότερα, με επιστολή του προς τον Βασίλη Κικίλια αλλά και τη διοίκηση ΠΦΣ ο πρώην –επί σειρά ετών– πρόεδρος του Φ.Σ. Ημαθίας κρίνει πως πρέπει να γίνουν πολύ λιγότερες οι κατηγορίες των ασθενειών που δικαιολογούν απαλλαγή και να περιοριστούν σε αυτές που πραγματικά καθιστούν αδύνατο για τους φαρμακοποιούς-ασθενείς να κάθονται στο φαρμακείο όλη την ημέρα ή όλη τη νύχτα (π.χ. σκλήρυνση κατά πλάκας, ΑΜΕΑ, κωφάλαλοι και τυφλοί, καρκινοπαθείς, διαβητικοί τύπου 1 κ.ά.).

«Στόχος της νέας διάταξης του νόμου (αν τελικά γίνει) είναι ο περιορισμός στο ελάχιστο των φαρμακοποιών αυτών που αποφεύγουν να εκτελούν εφημερίες και διανυκτερεύσεις ταμπουρωμένοι πίσω από ένα νόμο. Μπορεί να μην υπάρχει κανένας, υπόθεση εργασίας κάνω. Δεν πρέπει να ερευνηθεί το θέμα όμως;», γράφει χαρακτηριστικά ο φαρμακοποιός, σύμφωνα με το laosnews.gr.

Επισημαίνει δε ότι η εφημερία και η διανυκτέρευση είναι πολύ επίπονες, κοπιώδεις και επικίνδυνες διαδικασίες, ειδικά τώρα με την πανδημία και πολλοί φαρμακοποιοί έχουν νοσήσει, με καταστρεπτικές συνέπειες για την υγεία τους αλλά και για την οικονομική τους κατάσταση.
Ωστόσο –όπως αναφέρει– «έτσι ασκείται η μαχόμενη Φαρμακευτική. ΓιΆ αυτό και το επάγγελμα του φαρμακοποιού λέγεται και λειτούργημα».  
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Συμβάλλουν στην πρόληψη, στη διαχείριση ακόμα και στη θεραπεία






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά