Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

GSK: Επενδύει έως και 12 δισ. δολάρια σε 12 νέα φάρμακα
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals

Αξιοσημείωτη ανάπτυξη κατά 12,5% για την ελληνική αγορά καλλυντικών

1/7/2024 9:10:33 μμ
Σύμφωνα με στοιχεία της Cosmetics Europe και του ΠΣΒΑΚ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το 1,2 δισ. ευρώ άγγιξαν οι πωλήσεις καλλυντικών στην Ελλάδα, που καταλαμβάνει τη 16η θέση μεταξύ των χωρών της Ευρώπης, σύμφωνα με στοιχεία της Cosmetics Europe που δημοσίευσε ο ΠΣΒΑΚ

Επίσης η χώρα μας βρίσκεται στην 24η θέση σε κατά κεφαλή κατανάλωση με μόλις 116 ευρώ, ωστόσο σημείωσε αξιόλογη ανάπτυξη ύψους 12,5% το 2023 έναντι του 2022, ανεβαίνοντας στην 6η θέση στην Ευρώπη. 


Αναφορικά με τη συνολική ευρωπαϊκή αγορά καλλυντικών, η Cosmetics Europe καταγράφει πωλήσεις αξίας 96 δισ. ευρώ το 2023 που καθιστούν την Ευρώπη τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, πίσω από τις ΗΠΑ, όπου η αξία της αγοράς ανήλθε σε 102 δισ. ευρώ.

Κυρίαρχη αγορά στην Ευρώπη είναι η Γερμανία με αξία 15,853 δισ. ευρώ και ακολουθεί η Γαλλία με 13,749 δισ. ευρώ και η Ιταλία με 12,530 δισ. ευρώ. 


Η ανάπτυξη στην Ευρώπη ήταν της τάξης του 9,1% σε σύγκριση με το 2022, με τη μεγαλύτερη μεταβολή να σημειώνουν τα αρώματα με 11,5%, ενώ ακολουθεί το μακιγιάζ με 11,2%, η φροντίδα του δέρματος με 10%, η περιποίηση μαλλιών με 8,1% και τα είδη προσωπικής περιποίησης με 7,9%. Παρόλα αυτά, το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς κατέχει όπως είναι και αναμενόμενο η φροντίδα του δέρματος με 29% και ακολουθούν τα είδη προσωπικής περιποίησης με 24,1%, η φροντίδα των μαλλιών με 17,6%, τα αρώματα με 16,1% και το μακιγιάζ με 13,2%.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για να παρουσιάσουν πώς μπορούν να συμβάλλουν στην ανασυγκρότηση της χώρας
Παράλληλα ανακοινώθηκαν οι επιδόσεις της εταιρείας για το πρώτο εξάμηνο του έτους






Σχετικά άρθρα

Bristol Myers Squibb: Δημιουργεί νέα spin-off εταιρεία
Με 5 φάρμακα για αυτοάνοσα νοσήματα στο χαρτοφυλάκιό της
Συνεργασία-ορόσημο μεταξύ της ελληνικής Rafarm και της Cleveland Clinic
Με αντικείμενο την ανάπτυξη μιας νέας θεραπείας των ουλών κερατοειδούς
H YOUTH LAB. στα Duty Free των Αθηνών, Θεσσαλονίκης & Ηρακλείου
Μια νέα, Travel Retail εποχή ξεκινά για το ελληνικό brand δερμοκαλλυντικών
GSK: Επενδύει έως και 12 δισ. δολάρια σε 12 νέα φάρμακα
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals