Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Αττική-Κρήτη-Κέρκυρα: 24ωρη απεργία φαρμακείων την Τετάρτη 15/10

14/10/2008
Κίνηση διαμαρτυρίας στο «χαράτσι» του 3%
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου τα φαρμακεία της Αττικής, της Κρήτης και της Κέρκυρας, καθώς οι φαρμακοποιοί - μέλη των οικείων φαρμακευτικών συλλόγων πραγματοποιούν εικοσιτετράωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για την έκπτωση - χαράτσι του 3% που επιβάλει η κυβέρνηση στους φαρμακοποιούς για τα φάρμακα που θα πωλούν στους ασφαλισμένους από την 1η Ιανουαρίου 2009.

Σύμφωνα με όσα τόνισε την Τρίτη 14 Οκτωβρίου σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (Φ.Σ.Α.) Κ. Λουράντος, οι φαρμακοποιοί - μέλη του Συλλόγου θα προχωρήσουν από την 1η Ιανουαρίου 2009 στην αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους όλων των ταμείων, εάν η κυβέρνηση δεν έχει καταργήσει μέχρι τότε το άρθρο 35 το νέου φορολογικού νόμου που προβλέπει το χαράτσι για τους φαρμακοποιούς.

Ο Κ. Λουράντος υπογράμμισε ακόμη ότι «είναι πρακτικά αδύνατο να υπάρξει μηχανισμός που να καταγράφει τα απαραίτητα στοιχεία και να δίνει τη δυνατότητα στις φαρμακευτικές εταιρείες να επιστρέφουν σε κάθε φαρμακείο το ακριβές ποσό που θα παρακρατούν από την 1η Ιανουαρίου 2009 τα ασφαλιστικά ταμεία». Ο πρόεδρος του Φ.Σ.Α. επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση επιχειρεί να πάρει το 3% από τους φαρμακοποιούς και όχι από τους φαρμακοβιομηχάνους, επειδή οι πρώτοι αποτελούν εύκολο στόχο».

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του Φ.Σ.Α. Ηλ. Γιαννόγλου εξήγησε ότι το 3% επί της τιμής των φαρμάκων, η επιβαλλόμενη έκπτωση δηλαδή, αποτελεί το 25% επί του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών και αντιστοιχεί σε απώλεια 70-80 εκατ. € ετησίως για τον κλάδο, «ποσό που η κυβέρνηση χαρίζει στους φαρμακοβιομηχάνους!».

Τέλος, ο Μπ. Χαρός, μέλος του Δ.Σ. του Φ.Σ.Α., αναρωτήθηκε με νόημα: «Αφού η κυβέρνηση λέει ότι θέλει να λάβει την επιστροφή από τους φαρμακοβιομηχάνους, γιατί εμπλέκει εμάς τους φαρμακοποιούς;».


Από τον Βασίλη Βενιζέλο

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ανησυχίες και για το ανεπαρκές προσωπικό στην υγεία από την PGEU και τη CPME
Ο ΠΦΣ ενημερώνει ότι έχει δώσει την έγκρισή του


Σχετικά άρθρα

Αυξάνονται οι ελλείψεις φαρμάκων και ιατροτεχνολογικών στην Ευρώπη
Ανησυχίες και για το ανεπαρκές προσωπικό στην υγεία από την PGEU και τη CPME
Η ολοκληρωμένη προσφορά της EUROBANK για τους φαρμακοποιούς
Ο ΠΦΣ ενημερώνει ότι έχει δώσει την έγκρισή του
«Αλληλεπιδράσεις φαρμάκων & συμπληρωμάτων διατροφής»
Η νέα θεματική ενότητα της f-anazitisi
Ανακοινώθηκαν οι κενές θέσεις φαρμακείων στην Π.Ε. Τρικάλων
Αιτήσεις υποβάλλονται 1-15 Ιουλίου