Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


AstraZeneca: Ξεκινά την παράδοση φαρμάκων κατ' οίκον

12/5/2020 12:34:24 μμ
Μέσω του προγράμματος «η Δύναμη του μΑΖί» και της Patient Plus
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η εξειδικευμένη εταιρεία σε προγράμματα υποστήριξης ασθενών Patient Plus, σε συνεργασία με την εταιρεία AstraZeneca, υλοποιούν ένα νέο πρόγραμμα, μέσω του οποίου θα γίνεται παράδοση των φαρμάκων στους ασθενείς κατ' οίκον.

Η δράση αφορά την πρωτοβουλία «η Δύναμη του μΑΖί», όπου η AstraZeneca όπως αναφέρει «αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευσή της για απρόσκοπτη πρόσβαση των ογκολογικών ασθενών σε φάρμακα και θεραπείες, ιδιαίτερα στις νέες συνθήκες ζωής που έχει επιβάλλει η πανδημία COVID-19».

Η εταιρεία σημειώνει πως «αναγνωρίζοντας το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ευαίσθητες ομάδες των καρκινοπαθών, όπως η παραλαβή της φαρμακευτικής τους αγωγής, το πρόγραμμα στοχεύει να καλύψει την ανάγκη των ασθενών που μέχρι σήμερα δεν εξυπηρετούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία, καθώς η αγωγή τους ήταν διαθέσιμη μέσω των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ.

Για την υλοποίηση του προγράμματος, η Patient Plus αναλαμβάνει την κατ' οίκον παράδοση συγκεκριμένων αντικαρκινικών φαρμάκων της AstraZeneca που δεν εξυπηρετούνται από αντίστοιχο πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας».

Ο Χρήστος Αντωνόπουλος MD, PhD, EMBA, Διευθυντής του Τμήματος Ογκολογίας/Αιματολογίας της AstraZeneca Ελλάδος αναφερόμενος στην πρωτοβουλία δήλωσε:
«Η εξασφάλιση της σταθερής διάθεσης των φαρμάκων στους ασθενείς, ανεξαρτήτως συνθηκών, αποτελεί για εμάς προτεραιότητα. Στην AstraZeneca υποστηρίζουμε το πρόγραμμα κατ' οίκον παράδοσης φαρμάκων «Η Δύναμη του μΑΖί» που υλοποιείται από την Patient Plus και στεκόμαστε στο πλευρό των συνανθρώπων που έχουν ανάγκη, συμβάλλοντας έτσι στην απρόσκοπτη πρόσβασή τους στις θεραπείες τους την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
Με αυτό τον τρόπο συνδράμουμε στις προτροπές τόσο της πολιτείας και του ΕΟΔΥ καθώς και της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) και της ένωσης ασθενών Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛ.Ο.Κ) για την εξασφάλιση της συνέχισης της ογκολογικής περίθαλψης στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

Η Αναστασία Μαυρία, Γενική Διευθύντρια της Patient Plus, ανέφερε: «Είναι τιμή μας που μας δίνεται η ευκαιρία να υλοποιήσουμε αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία της AstraZeneca. Στην Patient Plus, έχουμε πάντοτε στο επίκεντρο τις ανάγκες των ασθενών και την επίτευξη των βέλτιστων αποτελεσμάτων για τον καθένα ξεχωριστά. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα, θα διασφαλίσουμε την εξυπηρέτηση των ασθενών με τον ασφαλέστερο τρόπο, έχοντας πάντοτε ως προτεραιότητα τη συνεχή, ασφαλή και ποιοτική υποστήριξή τους».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Σχετικά άρθρα

Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ βρίσκεται δίπλα στην εκπαίδευση και των μαθητών!
Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω ξεναγήθηκαν στους χώρους και μίλησαν για το μέλλον του επιχειρείν
FAMAR: Μεγάλες επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής στη Θήβα
Και στην παροχή υπηρεσιών off-line serialization
Κώστας Παπαγιάννης: Οι φαρμακευτικές εταιρείες οφείλουν να μετασχηματιστούν ενόψει των μελλοντικών προκλήσεων
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία
Ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης στην 1η Έκθεση Logistics and Transports
Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος