Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


AstraZeneca: Διευκρινίσεις για την έκτακτη αδειοδότηση του Evusheld

11/12/2021 6:45:07 μμ
Το φάρμακο προορίζεται για άτομα με αυξημένο κίνδυνο νόσησης από Covid-19
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με αφορμή την «Αδειοδότηση για χρήση Έκτακτης Ανάγκης» στις ΗΠΑ του Evusheld (AZD7442) ειδικότερα σε ευπαθείς ομάδες, η AstraZeneca αναφέρει ότι παραμένει «αφοσιωμένη στη διαφανή και αποτελεσματική συνεργασία με τις ελληνικές ρυθμιστικές αρχές, ώστε να καταστήσει το LAAB διαθέσιμο στη χώρα μας, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ειδικά για τις ομάδες πληθυσμού με αυξημένο κίνδυνο για νόσηση από COVID-19, οι οποίοι ενδέχεται να μην έχουν επαρκή ανοσολογική απόκριση μετά τον εμβολιασμό τους και χρειάζονται επιπρόσθετη προστασία».

Υπενθυμίζεται πως στις 8 Δεκεμβρίου, η εταιρεία χαιρέτισε την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, σχετικά με την έγκριση του συνδυασμού μονοκλωνικών αντισωμάτων μακράς διάρκειας δράσης (LAAB) με εμπορική ονομασία Evusheld (προηγουμένως γνωστό ως AZD7442) για χρήση έκτακτης ανάγκης για την «προφύλαξη πριν από την έκθεση», ήτοι πρόληψη της λοίμωξης COVID-19. Το Evusheld είναι ένας συνδυασμός δύο μονοκλωνικών αντισωμάτων μακράς διάρκειας δράσης -tixagevimab και cilgavimab- που χορηγείται εφάπαξ σε μία δόση, 300mg, ενδομυϊκά (IM), με δύο ξεχωριστές, διαδοχικές ενέσεις.

«Αυτό αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο στη μάχη κατά της λοίμωξης COVID-19 και είμαστε περήφανοι που, αξιοποιώντας τις επιστημονικές μας γνώσεις, υπερβήκαμε ορισμένες προκλήσεις της πανδημίας και αναπτύξαμε δύο προληπτικές προσεγγίσεις για την COVID-19, πρώτα με το εμβόλιο Vaxzevria και τώρα με το συνδυασμό μονοκλωνικών αντισωμάτων μακράς δράσης, Evusheld», σημειώνει η εταιρεία.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η δεύτερη αντίστοιχη συμφωνία του Ντ. Τραμπ, μετά την Pfizer
Απευθύνονται κατευθείαν στους ασθενείς με εκπτώσεις έως και 80% στις τιμές






Σχετικά άρθρα

Ψηφιακός μετασχηματισμός με εγκατάσταση του κορυφαίου ERP στον πλανήτη
Συνέντευξη του Γιάννη Μαλλιαρού, προέδρου του Ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ
Τι πιστεύουν οι Ευρωπαίοι για τα συμπληρώματα διατροφής
Νέα μελέτη από την AESGP αποκαλύπτει
Lavipharm: Ανάμεσα στους κορυφαίους εργοδότες με την πιστοποίηση Great Place To Work®
Επιβεβαιώνει τη δέσμευση του Ομίλου στη διαμόρφωση ενός θετικού εργασιακού περιβάλλοντος
Νέο προεδρείο στην Ένωση «Medicines for Europe»
Συμμετέχει και ο Θ. Τρύφων