Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


AstraZeneca: Διευκρινίσεις για την έκτακτη αδειοδότηση του Evusheld

11/12/2021 6:45:07 μμ
Το φάρμακο προορίζεται για άτομα με αυξημένο κίνδυνο νόσησης από Covid-19
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με αφορμή την «Αδειοδότηση για χρήση Έκτακτης Ανάγκης» στις ΗΠΑ του Evusheld (AZD7442) ειδικότερα σε ευπαθείς ομάδες, η AstraZeneca αναφέρει ότι παραμένει «αφοσιωμένη στη διαφανή και αποτελεσματική συνεργασία με τις ελληνικές ρυθμιστικές αρχές, ώστε να καταστήσει το LAAB διαθέσιμο στη χώρα μας, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ειδικά για τις ομάδες πληθυσμού με αυξημένο κίνδυνο για νόσηση από COVID-19, οι οποίοι ενδέχεται να μην έχουν επαρκή ανοσολογική απόκριση μετά τον εμβολιασμό τους και χρειάζονται επιπρόσθετη προστασία».

Υπενθυμίζεται πως στις 8 Δεκεμβρίου, η εταιρεία χαιρέτισε την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, σχετικά με την έγκριση του συνδυασμού μονοκλωνικών αντισωμάτων μακράς διάρκειας δράσης (LAAB) με εμπορική ονομασία Evusheld (προηγουμένως γνωστό ως AZD7442) για χρήση έκτακτης ανάγκης για την «προφύλαξη πριν από την έκθεση», ήτοι πρόληψη της λοίμωξης COVID-19. Το Evusheld είναι ένας συνδυασμός δύο μονοκλωνικών αντισωμάτων μακράς διάρκειας δράσης -tixagevimab και cilgavimab- που χορηγείται εφάπαξ σε μία δόση, 300mg, ενδομυϊκά (IM), με δύο ξεχωριστές, διαδοχικές ενέσεις.

«Αυτό αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο στη μάχη κατά της λοίμωξης COVID-19 και είμαστε περήφανοι που, αξιοποιώντας τις επιστημονικές μας γνώσεις, υπερβήκαμε ορισμένες προκλήσεις της πανδημίας και αναπτύξαμε δύο προληπτικές προσεγγίσεις για την COVID-19, πρώτα με το εμβόλιο Vaxzevria και τώρα με το συνδυασμό μονοκλωνικών αντισωμάτων μακράς δράσης, Evusheld», σημειώνει η εταιρεία.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών
Στοχεύουν στο γονιδίωμα σύμφωνα με τον καθηγητή Χ. Βλαχόπουλο






Σχετικά άρθρα

Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί
Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών