Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Astellas Eλλάδας: Προωθεί το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Νεφρού 2024

18/3/2024 9:20:09 μμ
Και στηρίζει τις πρωτοβουλίες της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η προώθηση της ισότιμης πρόσβασης στη φροντίδα και στη βέλτιστη φαρμακευτική πρακτική, είναι το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Νεφρού 2024 που στηρίζει και βιοφαρμακευτική εταιρεία Astellas, η οποία πρωτοστατεί στον τομέα της Νεφρολογίας, μετουσιώνοντας την καινοτόμο επιστήμη σε αξία για τους ασθενείς και την ιατρική κοινότητα. 


Η χρόνια νεφρική νόσος (ΧΝΝ) υπολογίζεται ότι επηρεάζει περισσότερους από 850 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και δυστυχώς η συντριπτική πλειονότητα δεν το γνωρίζει. Ευθύνεται δε για πάνω από 3,1 εκατομμύρια θανάτους το 2019. Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας (ΕΝΕ) στην Ελλάδα περίπου το 10% του ενήλικου πληθυσμού πάσχει από ΧΝΝ και το 10% αυτών (100.000 άτομα) εμφανίζει αρκετά σοβαρά προβλήματα. Επίσης 12.000 ασθενείς βρίσκονται σε εξωνεφρική κάθαρση και 3.000 είναι μεταμοσχευμένοι.


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα και τις πρωτοβουλίες της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας για την ευαισθητοποίηση του κοινού, η Μαντώ Τζανετάκου Business Unit Director Astellas Eλλάδας δηλώνει: «Για τους ασθενείς με ΧΝΝ, η καινοτομία δημιουργεί νέες προοπτικές σχετικά με την πρόληψη ή την καθυστέρηση της νόσου, καθώς και τη μείωση των επιπλοκών της (όπως τα καρδιαγγειακά συμβάματα και η νεφρική ανεπάρκεια), παρέχοντας ποιότητα και διάρκεια ζωής. [...] Το επιστημονικό και ερευνητικό δυναμικό της Astellas επικεντρώνεται στην κάλυψη ανεκπλήρωτων ιατρικών αναγκών στον συγκεκριμένο τομέα, προσφέροντας ανακούφιση στους ασθενείς, στις οικογένειες και στους φροντιστές τους».


 

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
24/4/2024 12:47:30 πμ«MSD Gives back»
Οι εργαζόμενοί της υλοποίησαν 18 εθελοντικές δράσεις σε 6 μεγάλες ελληνικές πόλεις






Σχετικά άρθρα

Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί
Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών