Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Ξεκινά η διάθεση Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από τα ιδιωτικά φαρμακεία
Όλη η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι ασθενείς
20 φαρμακεία κλειστά στην Αθήνα εξαιτίας του κορονοϊού
Δηλώσεις του Κ. Λουράντου στο f.daily
Το σημαντικό μάθημα που μας έδωσε ο κορονοϊός
Από το Κέντρο Κλινικής Επιδημιολογίας και Έκβασης Νοσημάτων CLEO του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος


«'Ασε το δράμα - δες το φαρμακοποιό σου!»

7/2/2020 4:58:41 μμ
Καμπάνια του NHS εμπνέεται από δραματικές κινηματογραφικές σκηνές
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το NHS παρακινεί το κοινό να επισκέπτεται το φαρμακείο για ήπιες παθήσεις με μια εντυπωσιακή καμπάνια που εμπνέεται από κινηματογραφικές ταινίες και «τρέχει» αυτές τις ημέρες σε όλη τη χώρα.

Η καμπάνια περιλαμβάνει τηλεοπτικό σποτ, που θα προβληθεί στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο συνολικά για 9 εβδομάδες, αλλά και αφίσες που αναρτήθηκαν σε ιατρεία, φαρμακεία και άλλους χώρους υγείας σε όλη τη χώρα.

Το ξεκαρδιστικό τηλεοπτικό σποτ αφορά τρεις περιπτώσεις απλών προβλημάτων υγείας, τον πόνο στο αυτί, τον ερεθισμό/κνησμό του ματιού και το βήχα, με τους πρωταγωνιστές να αντιδρούν δραματικά απέναντι στο πρόβλημα και να φωνάζουν «χρειαζόμαστε έναν φαρμακοποιό», με τρόπο που θυμίζει πολυάριθμες ταινίες περιπέτειας ή τρόμου (δείτε το εδώ).

Τα τρία αυτά προβλήματα είναι το θέμα καθεμίας από τις αφίσες της καμπάνιας που επίσης θυμίζουν γνωστές ταινίες (για παράδειγμα «earache strikes back», κατά το «the empire strikes back» από τη γνωστή σειρά ταινιών Star Wars) και φέρουν το μήνυμα «take the drama out of minor illnesses, see apharmacist» (σε ήπια ασθένεια, άσε το δράμα και δες ένα φαρμακοποιό).

Η καμπάνια εντάσσεται στο πλαίσιο μιας εκστρατείας του NHS με τίτλο: «Help us, Help you» (Βοηθήστε μας, να σας βοηθήσουμε) που  ιοργανώνεται για τρίτη χρονιά και προωθεί τη σημασία της προσωπικής ευθύνης που έχει ο καθένας για την υγεία του.

Ο Phil Bastable, επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ στο NHS England χαρακτήρισε αυτή τη φάση της εκστρατείας με θέμα τα φαρμακεία πολύ σημαντική, διότι «οι κοινοτικοί φαρμακοποιοί είναι ανεκτίμητοι στο NHS, ενώ συχνά δεν αξιοποιούνται όσο θα έπρεπε γιατί πολλοί δεν γνωρίζουν πόσο μπορούν να βοηθήσουν. Φέτος, ζητάμε από το κοινό να "αφήσει το δράμα μακριά από τις ήπιες ασθένειες" με ένα συναρπαστικό δημιουργικό που ελπίζουμε ότι πραγματικά θα αλλάξει τη συμπεριφορά του κοινού».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα δύο συμπτώματα που μαρτυρούν ότι το παιδί νοσεί από ίωση
Ο Όμιλος ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε. αφιερώνει το μήνα Φεβρουάριο στην καρδιακή υγεία


Σχετικά άρθρα

20 φαρμακεία κλειστά στην Αθήνα εξαιτίας του κορονοϊού
Δηλώσεις του Κ. Λουράντου στο f.daily
ΦΣ Θεσσαλονίκης: Τροποποίηση ωραρίου λειτουργίας φαρμακείων
Για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η απαγόρευση κυκλοφορίας
Μ. Βρετανία: Σε τιμή χρυσού τα δισκία παρακεταμόλης
Έφθασαν να κοστίζουν 56 ευρώ κάθε χάπι!
Φαρμακοποιοί: 1 στους 2 εξυπηρέτησε πελάτες σε κατάσταση πανικού
Σύμφωνα με έρευνα σε 300 φαρμακεία