Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Ασανσέρ νοσοκομείων: Αυτή η ανοικτή πληγή!

3/10/2018 10:44:51 πμ
Είτε είναι χαλασμένα είτε πάντα κατειλημμένα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η εμπειρία που έχουν οι περισσότεροι από εμάς που χρειάστηκε να κάνουμε χρήση ενός ανελκυστήρα δημόσιου νοσοκομείου είναι σχεδόν πάντα απογοητευτική. Πόσο μάλλον για όσους επισκέπτονται τακτικά τους χώρους των νοσοκομείων είτε ως ασθενείς είτε ως επισκέπτες είτε ως εργαζόμενοι.

Η συνήθης εικόνα είναι τα κολλημένα χαρτάκια μπροστά στην πόρτα που γράφουν «εκτός λειτουργίας» ή «μόνο για φορεία». Το αποτέλεσμα είναι οι περισσότεροι να προτιμούν τις σκάλες. Ακόμη και οι ασθενείς με τους καθετήρες. Πρόσφατο, χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το νοσοκομείο Αλεξάνδρα, το οποίο διαθέτει έξι ασανσέρ και είναι όλα χαλασμένα, όπως σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.


«Σήμερα η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου. Λειτουργεί το ένα εκ των έξι κάθε ημέρα, για κάποιες ώρες και μετά χαλάει. Μένουν ασθενείς εγκλωβισμένοι μεταξύ των ορόφων και καλείται η πυροσβεστική να απεγκλωβίσει ασθενείς και συνοδούς.

Ασθενείς με εμφράγματα κατεβαίνουν υποβασταζόμενοι τις σκάλες από τον 4ο όροφο στο 3 όροφο που είναι το αιμοδυναμικό εργαστήριο. Έχει συμβεί πολλές φορές να λιποθυμούν ασθενείς στα σκαλιά, κινδυνεύοντας η ζωή τους. Αναγκάζονται οι ασθενείς- έκτακτα περιστατικά με σοβαρά προβλήματα υγείας- από το ισόγειο ή τους πρώτους ορόφους να ανεβοκατεβαίνουν στον 5ο όροφο για εξετάσεις ή θεραπεία», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι στο Αλεξάνδρα.


Την Πέμπτη 4/ 10/2018 στις 11:30 πμ στο νοσοκομείο οι εργαζόμενοι θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση μήπως και δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κώστας Μαριάκης, Γενικός Γραμματέας Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων
Υποχρεωτική από τις 13 Μαΐου για τους εργαζόμενους σε αυτά






Σχετικά άρθρα

AstraZeneca: Μια νέα θεραπευτική επιλογή για παιδιά με σοβαρό ηωσινοφιλικό άσθμα
Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών
ΕΜΑ: Αποφάνθηκε οριστικά ότι τα φάρμακα GLP-1 δεν σχετίζονται με αυτοκτονικές τάσεις
Ετοιμάζει όμως ειδική ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας για την από του στόματος σεμαγλουτίδη
Νέα ένδειξη & νέα δεδομένα για την πεμπρολιζουμάμπη
Σχετικά με τους καρκίνους του πνεύμονα και του τραχήλου της μήτρας
Η σωματική άσκηση ως συμπληρωματική θεραπεία χρόνιων νόσων
Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. που προωθεί τη θεσμοθέτησή της