Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


«Ας ρίξουμε φως στην Ηπατίτιδα Β»

12/6/2009
Πρόγραμμα ενημέρωσης του Δήμου Αθηναίων, από 17/6 έως 3/7
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Ο Δήμος Αθηναίων καλεί όλους τους κατοίκους της Αθήνας να ενημερωθούν για την Ηπατίτιδα Β, μια ιδιαίτερα μολυσματική ασθένεια (100 φορές περισσότερο από το AIDS), μέσα από ένα ευρύ πρόγραμμα δράσεων που ξεκινάει στις 17 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 3 Ιουλίου.

Την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009 ξεκινάει το Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης για την Ηπατίτιδα Β του Δήμου Αθηναίων, με κεντρικό σύνθημα «Ας ρίξουμε φως στην Ηπατίτιδα Β».

Ο Δήμος Αθηναίων καλεί όλους τους κατοίκους της Αθήνας να ενημερωθούν για μια ιδιαίτερα μολυσματική ασθένεια (100 φορές περισσότερο από το AIDS), μέσα από ένα ευρύ πρόγραμμα δράσεων που ξεκινάει στις 17 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 3 Ιουλίου.

Το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα Δημοτικά Ιατρεία και το Διαπολιτισμικό Κέντρο Διεύθυνσης Αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων, δίνει έμφαση στην πρόληψη μέσα από την ενημέρωση και την ειδική εξέταση που απαιτείται για τη διάγνωση της Ηπατίτιδας Β.

Στην Ελλάδα υπάρχουν σήμερα τουλάχιστον 200.000 άνθρωποι οι οποίοι έχουν μολυνθεί και πάσχουν από χρόνια Ηπατίτιδα Β, ενώ εκτιμάται ότι ποσοστό 20% από αυτούς θα πεθάνει από αυτή την ασθένεια.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης:

» θα στηθεί περίπτερο στελεχωμένο με εξειδικευμένους ιατρούς, στην πλατεία Κοραή, από τις 17 έως τις 20 Ιουνίου

» θα γίνει περιοδεία ειδικού οχήματος στελεχωμένου με εξειδικευμένο ιατρό σε κεντρικά σημεία του Δήμου Αθηναίων από τις 17 έως τις 20 Ιουνίου, ενώ οι πολίτες θα ενημερώνονται στο Διαπολιτισμικό Κέντρο Διεύθυνσης Αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων. Επίσης, ο Δήμος Αθηναίων προέβλεψε τη δημιουργία ενός πλούσιου ξενόγλωσσου ενημερωτικού υλικού σε 4 γλώσσες (αλβανικά, βουλγαρικά, ρουμανικά, ρωσικά) για την ενημέρωση των αλλοδαπών κατοίκων.

Το πρόγραμμα θα κορυφωθεί με τη διενέργεια δωρεάν ειδικής εξέτασης για την Ηπατίτιδα Β στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων, από τις 22 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου, κατά τις ώρες 8:00 - 11:00.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Σύλλογος έχει ήδη ξεκινήσει την καταγραφή των προβλημάτων
Μεγάλες οι ανάγκες για εμβόλια και αντιβιοτικά για τους κατοίκους της Θεσσαλίας


Σχετικά άρθρα

30cm νερό & ατελείωτα στρώματα λάσπης στα φαρμακεία της Μαγνησίας
Ο Σύλλογος έχει ήδη ξεκινήσει την καταγραφή των προβλημάτων
ΠΦΣ: Θα στηρίξει και με δικά του κονδύλια τα πλημμυρισμένα φαρμακεία
Μεγάλες οι ανάγκες για εμβόλια και αντιβιοτικά για τους κατοίκους της Θεσσαλίας
Φ.Σ. Λιβαδειάς: «Δεν συμμετέχουμε στη λειτουργία του κοινωνικού φαρμακείου»
«Οι φαρμακοποιοί κλήθηκαν να παρανομήσουν», αναφέρει ο Σύλλογος
Η Φαρμασέρβ-Λίλλυ στηρίζει τις φαρμακαποθήκες της Θεσσαλίας
Προσφέρει επιπλέον ποσότητες φαρμάκων και χρόνο πίστωσης, μετά από αίτημα των ΠΦΣ & ΟΣΦΕ