Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Τέχνη & πολιτισμός

τελευταία νέα

Απαγορεύεται το delivery φαρμάκων από φαρμακοποιούς
Μία περίπτωση φαρμακοποιού παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό
Ειδικά ναυλωμένη πτήση έφερε υγειονομικό υλικό για τις ΜΕΘ
Πρόκειται για μεγάλη παραγγελία του ελληνικού δημοσίου
Bayer: O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εγκρίνει τη δαρολουταμίδη
Για τη θεραπεία του μη μεταστατικού, ευνουχοάντοχου καρκίνου του προστάτη


Αρωγή στους πυρόπληκτους

5/9/2007
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό ΜέγεθοςΣύλλογοι φαρμακοποιών και φαρμακοβιομήχανοι από όλη την Ελλάδα
βοηθούν τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας.

Αρωγή στους πυρόπληκτους

¶μεση ήταν η ανταπόκριση του συνόλου των μελών της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας στην παροχή αρωγής προς τους πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Αρωγή, η οποία σχετίζεται με συγκεκριμένο υγειονομικό υλικά και φάρμακα που αγοράστηκαν ή διατέθηκαν από τα μέλη της ΠΕΦ μετά από συνεννόηση και κατόπιν συγκεκριμένων αποδείξεων που υπήρξε από τη διοίκηση του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΦ και τον πρόεδρο ταυ ΔΣ κ. Δ. Βαγιωνά. Αυτή η πρώτη βοήθεια σε υλικά, που αφορά σε αλουμινοκουβέρτες, επιδεσμικό υλικό και γάζες εγκαυμάτων, αποτελεί τη συνέχεια των πολλών και σημαντικών χρηματικών χορηγιών που έκαναν κατά μονάς το κάθε μέλος της ΠΕΦ.

Επιπλέον, σε έκτακτη συνεδρίαση των μελών της ΠΕΦ στις 31/8/07 και πρόταση του προέδρου κ. Θεόδωρου Κωλέτη, αποφασίστηκε η παροχή οικονομικής και υλικής και κυρίως σε φάρμακα πρώτης ανάγκης αποστολή βοηθείας στους πληγέντες των νομών που υπέστησαν τις καταστροφικές συνέπειες της πύρινης λαίλαπας. Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η πλήρης κάλυψη των αναγκών που έχουν προκύψει αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τις πρώτες διαπιστώσεις και την καταγραφή που έχει γίνει από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΦ και αφορά σε βαζελινούχες και αποστειρωμένες γάζες, σε σύριγγες, συσκευές ορών και ορούς, αποστειρωμένα γάντια, ισοθερμικά σεντόνια, αντιβιοτικές και εγκαυμάτων αλοιφές, αντιπυρετικά και άλλο υγειονομικό υλικό. Όλα τα παραπάνω αποτελούν το ελάχιστο όπως τονίστηκε από τον πρόεδρο της ΠΕΦ προς τους συνανθρώπους μας.

Συμπαράσταση και από τον Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Νότιας Πελοποννήσου

Το ΔΣ. του ΣΥΦΑΝΟΠΠΕ θα συμπαρασταθεί στους φαρμακοποιούς μέλη και πελάτες του, καθώς και στους εργαζόμενους των πυρόπληκτων περιοχών στην αντιμετώπιση των πιθανών οικονομικών δυσκολιών που θα προκύψουν.

Θα είναι και αυτός αρωγός στις προσπάθειες της πολιτείας για την αποκατάσταση της οικολογικής καταστροφής στις περιφέρειες όπου δραστηριοποιείται.

Θα συνδράμουν ενεργά και οι φαρμακοϋπάλληλοι

Την απόφαση να συμμετάσχουν ενεργά σε πρωτοβουλίες που θα αναπτύξει η πολιτεία για την υποστήριξη των οικογενειών των θυμάτων από τις πυρκαγιές, την ανασυγκρότηση των περιοχών που επλήγησαν και τη γενικότερη ανάπλαση του περιβάλλοντος, έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου φαρμακοϋπαλλήλων Μεσσηνίας.

Συνεχίζονται οι προσφορές

Τράπεζες και ιδιώτες συνεχίζουν να στηρίζουν οικονομικά τους πυροπαθείς και συγκεκριμένα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), ύστερα από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ θα διαθέσει το ποσό των 30.000 €.

Ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης ακύρωσε την εορταστική εκδήλωση, που επρόκειτο να πραγματοποιήσει το Σεπτέμβριο για τα 75 χρόνια λειτουργίας του, και το ποσό που επρόκειτο να δαπανηθεί για την εκδήλωση θα διατεθεί προς ανακούφιση των πυρόπληκτων.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μία περίπτωση φαρμακοποιού παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό
Πρόκειται για μεγάλη παραγγελία του ελληνικού δημοσίου


Σχετικά άρθρα

Η Θεατρική Ομάδα Ψυχικού ανεβάζει το έργο
Η σκηνοθεσία είναι του φαρμακοποιού Βασίλη Παπαπέτρου
Νέα παράσταση από τη Θεατρική Ομάδα των φαρμακοποιών «Ψυχής Ίαμα»
10 χρόνια δράσης, 7 έργα σε 12 αίθουσες, πάνω από 8 χιλιάδες θεατές
Εγώ, η Κατερίνα Μαλακατέ
Φαρμακοποιός, συγγραφέας και γενικά βιβλιόφιλος
Οι κρυφές συγγένειες του φαρμακοποιού και του ηθοποιού
Η κ. Κάτια Σπερελάκη στον "Φαρμακευτικό Κόσμο"