Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

'Αρχισαν οι απολύσεις στις φαρμακοβιομηχανίες

29/11/2013 10:35:46 πμ
Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΦΣΕΚ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό ΜέγεθοςΣύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων-Κλάδων, φαρμακευτικές εταιρείες εκμεταλλευόμενες τα μέτρα της Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τη φαρμακευτική δαπάνη, άρχισαν κιόλας να προβαίνουν σε μαζικές απολύσεις.


Διαβάστε τι καταγγέλλουν στην ανακοίνωσή τους:


"Καταγγέλλουμε ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες, εκμεταλλευόμενες τα μέτρα της Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την φαρμακευτική δαπάνη, άρχισαν κιόλας να προβαίνουν με αμετροέπεια σε εκδικητικού τύπου μαζικές απολύσεις. Η πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία έχει αποκομίσει υπερκέρδη από τον Έλληνα εργαζόμενο και τον Έλληνα ασθενή και οφείλει σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή να συστρατευθεί στον αγώνα επιβίωσης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Ο κλάδος Φαρμάκου πλήρωσε βαρύ το τίμημα του Μνημονίου, εκτινάσσοντας στα ύψη την ανεργία και στον κλάδο μας.


Αυτοί οι οποίοι έδιναν τις τιμές στα φάρμακα τόσα χρόνια, έρχονται σήμερα και μας κάνουν μαθήματα. Αντί να προχωρήσουν σε διαρθρωτικές αλλαγές στην Οικονομία και τους θεσμούς, προσφεύγουν για άλλη μια φορά στη δήθεν μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι μετά από ένα ή δύο χρόνια η φαρμακευτική δαπάνη θα εκτιναχθεί και πάλι στα ύψη και η χώρα πλέον θα είναι ανοχύρωτη βιομηχανικά, οικονομικά, θεσμικά και εργασιακά.


Ως εργαζόμενοι αγωνιούμε βλέποντας ότι συνεχίζεται η πολιτική αποδιάρθρωσης και διάλυσης της φαρμακευτικής υποδομής της χώρας. Αύριο θα είναι πολύ αργά. Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία μόλις άνοιξε τα φτερά της να πετάξει και εκτός Ελλάδας, η κατάρα του έθνους θα την τσακίσει και αυτήν. Οι εργαζόμενοι θα πάνε σπίτια τους και στην αγορά θα κυριαρχήσουν οι πολυεθνικές generics, που στη συνέχεια θα επιβάλουν ως μονοπώλιο την φαρμακευτική πολιτική της χώρας. Αυτό θέλουμε; Αυτό επιδιώκουμε; Και με ποιο αντάλλαγμα; Ποιο το τίμημα; Η επιλογή είναι ταξική; Το ανώνυμο φάρμακο για τους ανέργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους χαμηλόμισθους, για το "λαουτζίκο" των Ασφαλιστικών Ταμείων και το επώνυμο για τους έχοντες και κατέχοντες;

Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα και σ' αυτό πρέπει να απαντήσει η Κυβέρνηση.


Η ΠΟΕΦΣΕΚ θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για ένα κοινό Μέτωπο Υγείας σε όφελος του λαού και των ασθενών. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συστρατευτούν για να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική της ανεργίας, του μαρασμού και της κατάθλιψης.


 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ."

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με 20 εταιρείες να τίθενται σε κίνδυνο έως το 2028
Συμπλήρωσε ότι η διατίμηση κρατούσε ψηλά τις τιμές και στα φαρμακεία


Σχετικά άρθρα

RAFARM: 50 χρόνια πρωτοπορίας, εξέλιξης και συνεισφοράς
Η εταιρεία καθιερώνει την ετήσια Δωρεά Ν. Ρασσιάς
Win Medica: Νέα διοίκηση & νέα βιομηχανική μονάδα στην Τρίπολη
Και πολλά νέα επενδυτικά σχέδια
Η Karabinis Medical bronze χορηγός στο 1ο AI Hackathon
Στηρίζοντας την τεχνητή νοημοσύνη και την καινοτομία
Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ: Οι εργαζόμενοι έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους
Σε ένα ευχάριστο και άκρως εορταστικό κλίμα