Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Αρ. Σκουντάκης: Να υπάρξουν πρωτοβουλίες για τις ελλείψεις φαρμάκων

23/2/2022 7:04:36 μμ
Οι φαρμακοποιοί στο Ηράκλειο πραγματοποίησαν στάση εργασίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την αποτελεσματική διαχείριση των ελλείψεων φαρμάκων διεκδικούν δυναμικά οι φαρμακοποιοί του νομού Ηρακλείου με μια συμβολική στάση εργασίας την Τετάρτη 23/2/2022.
Στο σχετικό ψήφισμα του Φαρμακευτικού Συλλόγου αναφέρεται ότι οι φαρμακοποιοί καθίστανται ανήμποροι να επιτελέσουν το καθήκον τους, με τις ελλείψεις να έχουν φθάσει σε τέτοιο σημείο που να βάζουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

«Θεωρούμε απαράδεκτη την περιφρονητική συμπεριφορά της πολιτείας στις συνεχείς μας εκκλήσεις και αναφορές για τις ελλείψεις των φαρμάκων. […] Ζητούμε την πλήρη εφαρμογή των σχετικών νόμων που αφορούν την ελληνική αγορά του φαρμάκου, τη στελέχωση του ΕΟΦ και όλων των αρμοδίων φορέων με προσωπικό, την πλήρη διαφάνεια στις όποιες συναλλαγές αφορούν τα φάρμακα και τον εμπλουτισμό του σημερινού νομοθετικού πλαισίου που θα εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή φαρμακευτική περίθαλψη για κάθε ασθενή», αναφέρεται στο ψήφισμα.

Το f.daily επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Αριστοτέλη Σκουντάκη, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα και όχι μόνο από την καλή διάθεση που μπορεί να έχουμε. Τα συνδικαλιστικά όργανα των φαρμακοποιών πρέπει να αφυπνιστούμε και να διεκδικήσουμε την αποτελεσματική διαχείριση του προβλήματος. Όσοι είναι σε θέση ευθύνης πρέπει να βγουν και να λάβουν αυτήν την ευθύνη».

Σε ερώτηση του f.daily για τις προτάσεις επίλυσης του ζητήματος από τον ΠΦΣ, ο πρόεδρος είπε: «Τις στηρίζουμε χωρίς δισταγμό. Αυτό που μας προβληματίζει είναι γιατί δεν γίνεται τίποτα».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύνολο 233 σκευάσματα παρουσιάζουν προβλήματα επάρκειας
Τα φαρμακεία πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο, επισήμανε στην ΕΡΑ






Σχετικά άρθρα

Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου
ΟΣΦΕ: Στα ελληνικά η έρευνα της FIP για τα point-of-care tests στο φαρμακείο
Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Κλοπές σε 12 φαρμακεία της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες 15 ημέρες
Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης ζητά ο Δ. Ευγενίδης