Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Το 80% των ανδρών και των γυναικών θα εκτεθούν στον ιό HPV κατά τη διάρκεια της ζωής τους
O εμβολιασμός είναι το μόνο αποτελεσματικό μέσο πρόληψης
Επενδύσεις εκατομμυρίων από αλυσίδα φαρμακείων στο Ην. Βασίλειο
Ανοίγει κέντρο διανομής τελευταίας τεχνολογίας

Αποζημίωση εφημεριών και αναγνώριση υπηρεσιών οι άμεσοι στόχοι του ΠΦΣ

22/6/2022 12:50:26 πμ
Όπως αναδείχθηκαν στη Γενική του Συνέλευση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι υπηρεσίες φαρμακείου κατά το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, η αποζημίωση εφημεριών και περισσότερα κίνητρα για τους φαρμακοποιούς (για τα γενόσημα, τα ΦΥΚ και τις συνενώσεις) συνοψίζουν το όραμα του ΠΦΣ για τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη Γ.Σ. που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο 18-19/6. 

Επίσης το προεδρείο τοποθετήθηκε σχετικά με τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα και ανακοίνωσε πως θα ζητήσει από την κυβέρνηση να γίνει διάκριση μεταξύ παραγωγών-παρόχων. Αναφορικά με τις υπηρεσίες, ο ΠΦΣ στοχεύει να πιέσει την πολιτεία να αναγνωρίσει τη μέτρηση πίεσης και σακχάρου, τον έλεγχο καπνίσματος και την εκπαίδευση στη χρήση αναπνευστικών συσκευών. 

Από τη συνεδρίαση, όπως πάντα, δεν έλλειψαν οι διαφωνίες και οι αντιπαραθέσεις, ενώ στο βήμα ανέβηκαν αρκετοί φαρμακοποιοί από όλη τη χώρα για να εκθέσουν τις απόψεις τους για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού φαρμακείου.

Από τα σημαντικότερα ζητήματα που «τέθηκαν επί τάπητος» ήταν οι ελλείψεις φαρμάκων, με τον ΠΦΣ να τονίζει ότι πρόκειται για πανευρωπαϊκό πρόβλημα αλλά και ότι η κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να δράσει, αλλά και ο τακτικός έλεγχος συνταγών με πολλούς συμμετέχοντες στη Γ.Σ. να εκφράζουν φόβους ότι δεν θα έχει θετική έκβαση.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πρέπει να επικαιροποιηθούν τα προγράμματα των φαρμακείων, επισημαίνει ο ΦΣΘ


Σχετικά άρθρα

Επενδύσεις εκατομμυρίων από αλυσίδα φαρμακείων στο Ην. Βασίλειο
Ανοίγει κέντρο διανομής τελευταίας τεχνολογίας
Νέο παιχνίδι στο Peifasyn Atrivity!
Γίνε ο ειδικός στην επούλωση του δέρματος