Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ: Τα 40 από τα 50 φαρμακεία της Καρδίτσας καταστράφηκαν

24/9/2020 4:28:25 μμ
Εικόνες αποκάλυψης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε απόγνωση βρίσκονται οι ιδιοκτήτες των φαρμακείων στην Καρδίτσα, καθώς περίπου τα 40 από τα 50 φαρμακεία της πόλης έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή μετά τον κυκλώνα «Ιανό» που έπληξε δραματικά το νομό, με τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το f.daily να αποκαλύπτουν το μέγεθος της ζημιάς.

Όπως είπε στο f.daily ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καρδίτσας Δημήτρης Γαγάτσης, έχει βάλει στόχο να μην αφήσει τους πολίτες χωρίς φάρμακο, με τα φαρμακεία που μπορούν να λειτουργήσουν να εξυπηρετούν με πρόσθετες διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις. Παράλληλα είναι σε διαρκή επικοινωνία με κυβερνητικούς φορείς, τον ΕΟΠΥΥ, τον ΠΦΣ και άλλους φαρμακευτικούς συλλόγους, προσπαθώντας να βρεθεί λύση για την αποκατάσταση των πληγέντων φαρμακοποιών. «'Aμεσος στόχος μας είναι να επαναλειτουργήσουν το γρηγορότερο δυνατό τα φαρμακεία και να μη χρειαστεί να ξανακλείσουν λόγω έλλειψης ρευστότητας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος, ο οποίος πηγαίνει πόρτα-πόρτα σε κάθε φαρμακείο και καταγραφεί τα προβλήματα.

Αίτημα των φαρμακοποιών από τις εταιρείες-προμηθευτές τους είναι να τους δώσουν παράταση πίστωσης και να δεχτούν τις λιγότερο κατεστραμμένες συσκευασίες για να τις αντικαταστήσουν. Όσο για την κυβέρνηση, υπάρχει η υπόσχεση ότι θα τρέξουν άμεσα κάποια προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης για όλες τις επιχειρήσεις της Καρδίτσας που επλήγησαν. Αξίζει να αναφερθεί ότι πολλοί φαρμακευτικοί σύλλογοι της χώρας έχουν δείξει ενδιαφέρον για αποστολή βοήθειας, τους οποίους ο Δ. Γαγάτσης ευχαριστεί θερμά, ενώ ο ΠΕΙΦΑΣΥΝ προτείνει στα 850 φαρμακεία μέλη και πελάτες του να καταθέσουν τη συμβολή τους, που μπορεί να είναι 20€, σε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς που έχει ανοίξει για το σκοπό αυτό:

• ALPHABANK: GR97 0140 8020 8020 0200 2002 582

• ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR69 0171 5520 0065 5213 7096 042

Παράλληλα ακόμα αγνοείται μία φαρμακοποιός από την περιοχή του Μουζακίου, που πιθανόν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά το βράδυ της Παρασκευής που επέστρεφε από το φαρμακείο της. Οι άνδρες της ΕΜΑΚ την αναζητούν ακόμα με τις ελπίδες να μειώνονται μέρα με τη μέρα.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο