Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Απόφαση της Γ.Σ. του Φ.Σ. Λέσβου για τις διορθωμένες συνταγές ΕΟΠΥΥ

27/12/2012
Ο σύλλογος απέρριψε την εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Ο Φ.Σ. Λέσβού ανάρτησε στον ιστότοπό του την εξής ανακοίνωση της Γ.Σ.:

 

«Η Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20.12.12, αποφάσισε ομόφωνα να μην κάνει δεκτή την εγκύκλιο του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Παπαγεωργόπουλου, ότι ο θεράπων ιατρός μπορεί να αλλάξει την ημερομηνία έκδοσης της συνταγής, με σφραγίδα και υπογραφή, και η συνταγή αυτή με διορθωμένη ημερομηνία να μπορεί να εκτελεστεί χειρόγραφα.

 

Σύμφωνα με το νόμο, η χειρόγραφη εκτέλεση της ηλεκτρονικής συνταγής επιτρέπεται μόνο σε περίπτωση αδυναμίας λειτουργίας του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, αλλά χωρίς καμία χειρόγραφη παρέμβαση στην ουσία του περιεχομένου της.

 

Η Γενική Συνέλευση έκρινε ότι αυτό αποτελεί στην ουσία έναν απεργοσπαστικό μηχανισμό, τον οποίο δεν αποδεχόμαστε, και με δελτίο τύπου και επιστολές στους αρμόδιους φορείς (Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΟΠΥΥ Λέσβου, Προέδρους Ιατρικών συλλόγων Λέσβου, και Λήμνου) ενημερώνουμε τους θεράποντες ιατρούς να μην προβαίνουν σ? αυτές τις διορθώσεις, διότι οι συνταγές δεν θα γίνονται δεκτές από τους φαρμακοποιούς, και είναι κρίμα να ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο ΠΦΣ ζητά από τον ΕΟΠΥΥ να νομοθετηθούν οι άυλες
Καλούνται σε γραπτή απολογία από τον ΕΟΠΥΥ






Σχετικά άρθρα

Αλλάζει το περιεχόμενο των σπουδών Φαρμακευτικής
Βάσει Ευρωπαϊκής Οδηγίας που θα πρέπει να ισχύσει από την άνοιξη του 2026
Επιδότηση 100% σε φαρμακεία για την προμήθεια λογισμικού & παρόχου B2G
«Είναι ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσουμε», σύμφωνα με τον Μ. Κατσαράκη
Φ.Σ. Αττικής: Η κατάργηση του 0,8% δεν αφορά όλες τις περιπτώσεις;
Ο Σύλλογος ζητά επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας