Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Απόφαση-έκπληξη για τους φαρμακοποιούς από την GlaxoSmithKline

19/10/2018 12:55:31 μμ
Αντιδρούν οι φαρμακευτικοί σύλλογοι Λέσβου και Κρήτης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Απαράδεκτη χαρακτηρίζουν οι φαρμακοποιοί της Λέσβου την απόφαση της εταιρείας GlaxoSmithKline Consumer Health να διαθέσει δημοφιλή της προϊόντα στα σούπερ μάρκετ.


Αν και η κίνηση αυτή της εταιρείας είναι φυσικά νόμιμη, οι φαρμακοποιοί του νομού τονίζουν ότι πρόκειται για προϊόντα που καθιερώθηκαν μέσα από το χώρο του φαρμακείου και ότι τώρα «απαξιώνονται».

Διαβάστε ολόκληρο το δελτίο τύπου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου:


«Την έντονη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν οι Φαρμακοποιοί της Λέσβου για την ακολουθούμενη πολιτική της πολυεθνικής εταιρείας GSK, η οποία μετά από πολλά χρόνια συνεργασίας με τα φαρμακεία, αποφάσισε τη διάθεση των προϊόντων για ρινική αποσυμφόρηση, Otrisalin και Breathe Right, από τα ράφια των σούπερ μάρκετ… δίπλα στα τρόφιμα και τα ποτά.


Η πολιτική της εταιρείας χαρακτηρίζεται απαράδεκτη από τους φαρμακευτικούς κύκλους, γιατί τα προϊόντα αυτά έγιναν γνωστά στο κοινό, μέσω των φαρμακείων και με τη συμβολή και τη συμβουλή των φαρμακοποιών.


Φαίνεται ότι η εταιρεία αποφάσισε -για καθαρά κερδοσκοπικούς λόγους- να πωλούνται πλέον δίπλα στα τρόφιμα και τα ποτά και όχι από ένα θεσμοθετημένο χώρο υγείας που είναι το φαρμακείο, απαξιώνοντάς τα στη συνείδηση του κοινού και των επαγγελματιών υγείας.


Oι φαρμακοποιοί του νόμου Λέσβου γνωρίζουν πώς θα αντιδράσουν σε τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές»

Ακολούθησαν αντιδράσεις και από τους συλλόγους της Κρήτης

Αντίστοιχα, και οι φαρμακευτικοί σύλλογοι Κρήτης εξέδωσαν από κοινού ένα δελτίο τύπου, με το οποίο επίσης εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια και προβληματισμό για το ίδιο θέμα.


Όπως αναφέρουν "για άλλη μία φορά μία πολυεθνική χρησιμοποιεί το φαρμακείο ως μέσο αναγνώρισης των προϊόντων της και όταν αυτό αποκτήσει -ή θεωρήσουν ότι έχει αποκτήσει- την αναγνωρισιμότητα που αυτοί θέλουν, το προωθούν και εκτός φαρμακείου, έχοντας ως αποκλειστικό και μόνο σκοπό την αύξηση των πωλήσεων και της κερδοφορίας. Παράλληλα, αδιαφορούν εάν το προϊόν αυτό πρέπει να δίνεται δια χειρός του ειδικού επιστήμονα φαρμακοποιού, ο οποίος δίνει τις απαραίτητες οδηγίες για τη χρήση του".


Σημειώνουν μάλιστα ότι "σε αυτή τη χρονική συγκυρία, οι φαρμακοποιοί της Κρήτης, αφού στόκαραν αρκετά μεγάλες ποσότητες από τα προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρείας μέσω εποχικών προσφορών για το χειμώνα, βρίσκονται σήμερα με μεγάλα αποθέματα προϊόντων, να ανταγωνίζονται σε τιμές τις πολυεθνικές και τα Super Market".


Ωστόσο αναφέρουν ότι "ο κόσμος εμπιστευόταν και εξακολουθεί να εμπιστεύεται το φαρμακοποιό του".


 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι σημαίνει αυτό για τους φαρμακοποιούς
Μέσω της ένταξης της FIP σε Διεθνή Συμμαχία






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο
Αντιπηκτικά & Κινολόνες: Ένας επικίνδυνος συνδυασμός!
Ο φαρμακοποιός συμβάλλει στην πρόληψη ανεπιθύμητων ενεργειών με τη βοήθεια της f-anazitisi