Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Από το φθινόπωρο η ηλεκτρονική συνταγογράφηση

26/4/2010
Διασύνδεση γιατρών, φαρμακοποιών και ασφαλιστικών ταμείων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

«Επισπεύδεται το έργο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης προκειμένου να περιοριστεί η σπατάλη για φαρμακευτικές δαπάνες, οι οποίες, κυριολεκτικά, έχουν γονατίσει τα τελευταία χρόνια το σύνολο των Ταμείων.

 

Το σύστημα, που αναμένεται να λειτουργήσει το φθινόπωρο, είναι απλό στη σύλληψη. Όπως εξηγήθηκε στην Καθημερινή, θα στηρίζεται στις υπηρεσίες του web application. Δηλαδή, κάθε γιατρός θα μπορεί να “γράφει” συνταγή για οποιοδήποτε φάρμακο στον ασθενή του και ακολούθως να την πληκτρολογεί στο web σύστημα, που πολύ εύκολα θα δημιουργηθεί.

 

Σε αυτό, κωδικό πρόσβασης θα έχουν όλα τα φαρμακεία της χώρας. Οπότε, ο ασθενής θα πηγαίνει σε όποιο από αυτά θέλει, ο φαρμακοποιός θα αναζητεί τη συνταγή του στο σύστημα, θα του δίνει το φάρμακο και η συναλλαγή θα τελειώνει εκεί.

 

Η ομάδα εργασίας που “τρέχει” το project πήρε το “πράσινο φως” έπειτα από δύο ραντεβού που είχε με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου τον Δεκέμβριο και ενάμιση μήνα μετά».

 

 

Πηγή: Καθημερινή, 25/4/2010

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τη φετινή μελέτη της STADA
Ο Σύλλογος απέστειλε σχετικό έγγραφο στο υπουργείο Υγείας






Σχετικά άρθρα

Πόσο εμπιστεύονται οι Ευρωπαίοι τα online φαρμακεία;
Σύμφωνα με τη φετινή μελέτη της STADA
Πρόβλημα με την απογραφή ναρκωτικών για τα φαρμακεία της Αττικής;
Ο Σύλλογος απέστειλε σχετικό έγγραφο στο υπουργείο Υγείας
Τμήματα Φαρμακευτικής διδάσκουν τέχνες στους μελλοντικούς φαρμακοποιούς
Στόχος η καλλιέργεια ενσυναίσθησης και η ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας
Πρακτικός οδηγός για τους εμβολιασμούς στο φαρμακείο
Από επιστημονική ομάδα φαρμακοποιών και ιατρών