Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Από μηδενική βάση ο διάλογος με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

16/12/2013 3:11:03 μμ
Τι ειπώθηκε στη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

 


Έτοιμος να ξεκινήσει από μηδενική βάση το διάλογο με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ εμφανίζετε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης. Σημειώνεται πως οι μόνιμοι γιατροί του Οργανισμού βρίσκονται ήδη σε πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις αντιδρώντας στο κύμα διαθεσιμότητας του ιατρικού προσωπικού.


Νωρίτερα, τόσο ο υπουργός υγείας όσο και το ΔΣ του ΠΙΣ συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά , ο οποίος ανέλαβε το ρόλο του διαμεσολαβητή ακούγοντας προσεκτικά και τις δύο πλευρές.


Πρόθυμος για διάλογο εμφανίσθηκε και ο πρόεδρος του ΠΙΣ Μ. Βλασταράκος χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίσει αν θα λήξει ή όχι η απεργία, απόφαση την οποία θα λάβουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.


Ο κ. Βλασταράκος είπε χαρακτηριστικά, ότι ο διάλογος θα αρχίσει δεδομένου ότι ο κλάδος είναι ένας ανοικτός δίαυλος.

Στο ίδιο πνεύμα και ο κ. Γεωργιάδης ο οποίος επισήμανε ότι οι γιατροί είναι σημαντικοί στην μεταρρύθμιση και για αυτό τους έχει καλέσει εδώ και καιρό σε διάλογο.


Σύμφωνα με τον κ. Βλασταράκο ο Αντώνης Σαμαράς φάνηκε να είναι γνώστης του θέματος δηλώνοντας ότι η μεταρρύθμιση δεν θα γίνει χωρίς γιατρούς

Πηγή: Iatropedia - Ygeia360

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την ολιστική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας
Απάντηση του υπουργού σε δημοσιεύματα σχετικά με ελλείψεις






Σχετικά άρθρα

Απαιτείται άμεση πρόσβαση στη συνεχή καταγραφή γλυκόζης
Για τους ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2
Ύφεση στην παραγωγή ινσουλινών λόγω των GLP-1
Μεγάλοι παίκτες διακόπτουν την κυκλοφορία τους
Αύξηση της παραπληροφόρησης για την ασφάλεια των καλλυντικών
Προειδοποιήσεις από τις ενώσεις Cosmetics Europe & IFRA
Αδ. Γεωργιάδης: Η πενικιλίνη παράγεται στην Ελλάδα, άρα υπάρχει
Απάντηση του υπουργού σε δημοσιεύματα σχετικά με ελλείψεις