Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Από 1η Σεπτεμβρίου άυλα barcode στα ιατροτεχνολογικά

4/7/2018 9:43:32 πμ
Περισσότερο χρόνο ζητούν οι φαρμακοποιοί για να διαθέσουν το απόθεμά τους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε εξέλιξη είναι το πιλοτικό πρόγραμμα με τα άυλα barcode σε κάποιες κατηγορίες προϊόντων φαρμακείου που περιλαμβάνουν τα ιατροτεχνολογικά, τα αναλώσιμα και λοιπά υγειονομικά υλικά, καθώς και σκευάσματα ειδικής διατροφής.


Σύμφωνα όμως με ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Πληροφορικής του ΕΟΠΥΥ, από 01/09/18 τα φαρμακεία θα πρέπει να διαθέτουν τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα (που χορηγούνται από τη σχετική σύμβαση), τα οποία θα φέρουν τα νέα άυλα barcode!


Ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι μέσα στο καλοκαίρι, τα φαρμακεία θα πρέπει να διαθέσουν το υπάρχον απόθεμά τους και οι εταιρείες να έχουν προχωρήσει στη διανομή όλων των προϊόντων τους με άυλα barcode. 

Όπως είναι εύλογο, αυτό το μεταβατικό χρονικό διάστημα που ορίζεται από την αρμοδία Διεύθυνση μέχρι 31.8.2018, δεν είναι επαρκές.


Τα προβλήματα αυτά επισημαίνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (Π.Φ.Σ.) σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρη Μπερσίμη.

Η λύση που προτείνει (την οποία χαρακτηρίζει και ως μοναδική), προκειμένου η μετάβαση να γίνει ομαλά και χωρίς να υποστούν οικονομική ζημιά τα φαρμακεία, είναι το σύστημα του eΔΑΠΥ να επιτρέπει την εκτέλεση της γνωμάτευσης με την παράλληλη διάθεση των προϊόντων αυτών και με τους δύο τρόπους: ΚΑΙ με τα άυλα barcode ΚΑΙ με τον τρόπο που ισχύει έως και σήμερα (με τον κωδικό ΕΑΝ), μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων από τα φαρμακεία.

Παράλληλα, ο Σύλλογος ζητά:

  1. γραπτή ενημέρωση σχετικά με τον τρόπο εκτέλεσης των γνωματεύσεων με τα άυλα barcode από τον ΕΟΠΥΥ
  2. την άμεση διάθεση προϊόντων με άυλα barcode από τις εταιρείες.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης







Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο