Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Best in Pharmacy Awards 2026
O θεσμός που αναδεικνύει τα προϊόντα φαρμακείου και τις πρακτικές προώθησής τους

Από 1/3/2009 σε ισχύ η εγκύκλιος για τα ακριβά φάρμακα

4/2/2009
Αναμένεται προσφυγή του Φ.Σ.Α. στο ΣτΕ με αίτημα την πλήρη ανάκληση της υπ. απόφασης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Με εγκύκλιο που απέστειλε στις 4/2/2009 το υπ. Απασχόλησης και Κοινωνικών Ασφαλίσεων - Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων στον Π.Φ.Σ., διευκρινίζεται ότι η Υπουργική Απόφαση για τα ακριβά φάρμακα (Φ.Ε.Κ. 2717/31.12.2008) τίθεται σε ισχύ από 1/3/2009, προκειμένου να υπάρξει πληρέστερη ενημέρωση των εμπλεκόμενων φορέων Φαρμακευτικής Περίθαλψης.


Σημειώνεται ότι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (Φ.Σ.Α.) αποφάσισε να κινηθεί δικαστικά κατά της συγκεκριμένης υπουργικής απόφασης, με προσφυγή που αναμένεται να καταθέσει προσεχώς στο ΣτΕ.

 

Αίτημα θα είναι η πλήρης ανάκλησης της απόφασης που θέτει σε νοσοκομεία και φαρμακοποιούς διαφορετικούς όρους προμήθειας και διάθεσης* των ίδιων φαρμάκων και επιβαρύνει σημαντικά τους φαρμακοποιούς καταστρατηγώντας παράλληλα το σταθερό ποσοστό κέρδους.

 

* τα φάρμακα που πωλούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία επιβαρύνονται και με Φ.Π.Α., κάτι που δεν ισχύει για τα φάρμακα που πωλούνται από τα νοσοκομειακά φαρμακεία.


 

Φ.Ε.Κ. 2717/31.12.2008: Λίστα με 89 φάρμακα «υψηλού κόστους» που χορηγούνται χωρίς συμμετοχή και από ιδιωτικά φαρμακεία


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο ΠΦΣ ζητά άμεση διασύνδεση των προγραμμάτων φαρμακείου με το μητρώο μέσω API
Είναι η 2η αλλαγή στη διοίκηση μέσα σε 1,5 χρόνο






Σχετικά άρθρα

Στα 2,4 εκατ. οι αντιγριπικοί εμβολιασμοί χωρίς συνταγή
Ο ΠΦΣ ζητά άμεση διασύνδεση των προγραμμάτων φαρμακείου με το μητρώο μέσω API
PEIFASYN Academy: Webinar για τη διαχείριση του ασθενή με βήχα στο φαρμακείο
Η συμβολή του φαρμακοποιού στην αξιολόγηση, την κατάλληλη καθοδήγηση και την αποτελεσματική ανακούφιση του ασθενή με βήχα
Τα ΜΗΣΥΦΑ μόνο με τη συμβουλή του φαρμακοποιού
Μόνο έτσι αναδεικνύεται η αξία της αυτοφροντίδας, σύμφωνα με την PGEU
ΟΣΦΕ: Παρουσιάζει το Ψηφιακό Αποθετήριο των Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Μνήμη, Ταυτότητα & Προοπτική»