Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Απλήρωτοι έμειναν αρκετοί φαρμακοποιοί του Φ.Σ. Αττικής

8/6/2023 10:02:38 μμ
Δεν συμπεριλήφθηκαν στο 95% του Απριλίου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με επιστολή του προς τη διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ Θ. Καρποδίνη, η διοίκηση του Φ.Σ. Αττικής διαμαρτύρεται για προβλήματα με τις πληρωμές ορισμένων μελών του. Ειδικότερα, επισημαίνει ότι ενώ στις 7 Ιουνίου κατατέθηκαν τα χρήματα για το 95% των υποβολών Απριλίου, αρκετά φαρμακεία έμειναν απλήρωτα χωρίς να έχουν λάβει κάποια ειδοποίηση από τον ΕΟΠΥΥ.

«Δεχθήκαμε αρκετά τηλεφωνήματα από φαρμακεία που δεν έλαβαν το 95% του Απριλίου χωρίς να έχουν λάβει ειδοποίηση από τον ΕΟΠΥΥ ότι υπήρξε πρόβλημα άντλησης φορολογικής ή ασφαλιστικής ενημερότητας ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα, ώστε να το λύσουν και να συμπεριληφθούν στην πληρωμή», αναφέρεται στην επιστολή.
Ο ΦΣΑ ζητά να μάθει από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ πόσα φαρμακεία έμειναν απλήρωτα, ποιος είναι ο λόγος της καθυστέρησης και πότε θα λυθεί το πρόβλημα για να πληρωθούν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετές από τις περιπτώσεις αφορούσαν αδυναμία άντλησης των ενημεροτήτων από τα ηλεκτρονικά συστήματα, με τους φαρμακοποιούς να αναγκάζονται να τις στείλουν ή να τις προσκομίσουν στον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να πληρωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες. Πολλοί δηλώνουν εξοργισμένοι, καθώς έχουν διακανονισμούς πληρωμών που δεν παίρνουν παρατάσεις. Τονίζουν δε πως δεν είναι σπάνια τα προβλήματα με την αυτόματη άντληση των ενημεροτήτων και προτίθενται να τις καταθέτουν τελικά μαζί με τις υποβολές συνταγών, ώστε να γλιτώνουν την ταλαιπωρία.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Κόβονται πρόστιμα χωρίς λογική σύμφωνα με τον Κώστα Λουράντο
Διαμαρτύρεται ο ΠΦΣ: «Ήταν ένα επιτυχημένο μέτρο πρόληψης»


Σχετικά άρθρα

Σαφάρι της εφορίας στα φαρμακεία της Αττικής
Κόβονται πρόστιμα χωρίς λογική σύμφωνα με τον Κώστα Λουράντο
Καταργείται η διενέργεια αντιγριπικού εμβολιασμού από τα φαρμακεία χωρίς συνταγή
Διαμαρτύρεται ο ΠΦΣ: «Ήταν ένα επιτυχημένο μέτρο πρόληψης»
KANNABIO ΚΟΙΝΣΕΠ: «Τα κανναβινοειδή στην καθημερινότητά μας»
Διαδικτυακό σεμινάριο για ιατρούς & φαρμακοποιούς στις 7/10
Η Διεθνής Φαρμακευτική Ομοσπονδία προωθεί τον εμβολιασμό στα φαρμακεία
Νέα δήλωση στρατηγικής από τον συμπρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής της FIP Luis Lourenco