Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Απενοχοποιήστε τα αναλγητικά φάρμακα

22/5/2007
Πολλαπλές μελέτες αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει ανησυχία από τα οπιοειδή σκευάσματα.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Πολλαπλές μελέτες αποδεικνύουν ότι όχι μόνον δεν υπάρχει ανησυχία αλλά τα ευεργετικά αποτελέσματα της χρήσης τους από τους ειδικούς στα ιατρεία πόνου είναι πολύ σημαντικά.

Ελπιδοφόρο το μήνυμα που έστειλε το 13ο Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών (Π.Ε.Φ.) για την αντιμετώπιση του πόνου και τη χρήση των ενδεδειγμένων αναλγητικών ναρκωτικών φαρμάκων. Σε ειδική εκδήλωση του συνεδρίου αναφέρθηκε ότι σύμφωνα με τις νέες κατευθυντήριες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στη φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση κάθε μορφής πόνου. Ένα από τα βασικά συμπεράσματα του συνεδρίου ήταν η ανάγκη της άμεσης αντιμετώπισης του χρόνιου πόνου, αλλά και η απενοχοποίηση της χρήσης των εξελιγμένων οπιοειδών σκευασμάτων (φεντανύλη) για την αντιμετώπισή του. Πολλαπλές μελέτες αποδεικνύουν ότι όχι μόνον δεν υπάρχει ανησυχία αλλά τα ευεργετικά αποτελέσματα της χρήσης τους από τους ειδικούς στα ιατρεία πόνου είναι πολύ σημαντικά, καθώς προσφέρουν άμεση δράση και ανακούφιση, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής του ασθενούς.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για την προαγωγή της επιστημονικής έρευνας και της καινοτομίας






Σχετικά άρθρα

Επίθεση των γιατρών της Θεσσαλονίκης εναντίον των φαρμακοποιών
Καταγγέλλουν ότι τα συνταγογραφούμενα φάρμακα χορηγούνται ανεξέλεγκτα από τα φαρμακεία της χώρας
ΠΦΣ: Ο εμβολιασμός είναι δικαίωμα, είναι πράξη ευθύνης, είναι κίνηση ζωής
Το μήνυμα του Συλλόγου με αφορμή την Εβδομάδα Εμβολιασμών
Οι πιο οικονομικά συμφέρουσες υπηρεσίες των φαρμακείων
Σύμφωνα με μια σειρά ερευνών
ΦΣΘ: Επιτυχημένη η εκδήλωση με τη Φαρμασέρβ-Lilly
Αφορούσε την παχυσαρκία και τους αγωνιστές GIP-GLP-1