Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα

Βγήκε η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την υποβολή των συνταγών
Πρέπει να επικαιροποιηθούν τα προγράμματα των φαρμακείων, επισημαίνει ο ΦΣΘ
1,6 δισ. ευρώ πληρώσαμε από την τσέπη μας για φάρμακα το 2021
Σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ για λογαριασμό του ΣΦΕΕ

Απεβίωσε ο Γιώργος Δόκιος, θεμελιωτής του κλάδου της αυτοφροντίδας

20/5/2022 12:46:15 πμ
Επί 23 χρόνια υπήρξε Γενικός Διευθυντής του ΕΦΕΧ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το ΔΣ και τα μέλη του Συνδέσμου Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης με βαθιά θλίψη αποχαιρετούν τον επί 23 χρόνια Γενικό Διευθυντή του Συνδέσμου και αγαπητό συνεργάτη και μέντορα, Γιώργο Δόκιο, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών. 

'Ανθρωπος δραστήριος και πολυπράγμων, με βαθιά γνώση του χώρου της Υγείας και του Φαρμάκου, ο Γιώργος Δόκιος διετέλεσε επί 23 χρόνια Γενικός Διευθυντής του ΕΦΕΧ, συνδέοντας το όνομά του με τη θεμελίωση και την προαγωγή του κλάδου της Αυτοφροντίδας στην Ελλάδα. Παραμένοντας έως το τέλος αφοσιωμένος στην εκπλήρωση του οράματος του Συνδέσμου, ο εκλιπών συνέβαλε ενεργά στην επίτευξη σημαντικών στόχων και επιτευγμάτων στην αγορά των ΜΗΣΥΦΑ, αφήνοντας πίσω του μια σπουδαία παρακαταθήκη.

«Ο Γιώργος Δόκιος αποτέλεσε τη ψυχή και το πνεύμα του ΕΦΕΧ. Μια εξέχουσα φυσιογνωμία της φαρμακευτικής αγοράς, που έφτασε στα ανώτατα επίπεδά της. Ένας άνθρωπος που τον διέκρινε η ευγένεια, η καλοσύνη και η οξυδέρκεια. Ήταν εκείνος που οραματίστηκε τη μεγάλη εικόνα για την αγορά των ΜΗΣΥΦΑ και των παραφαρμακευτικών προϊόντων, μέσα από την προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών που μεταμόρφωσαν ουσιαστικά αυτόν τον σπουδαίο τομέα της φαρμακευτικής αγοράς. Η λύπη μου είναι βαθιά. Νιώθω όμως πολύ τυχερός που τον συνάντησα στο μονοπάτι της επαγγελματικής μου καριέρας», σημείωσε ο Πρόεδρος του ΕΦΕΧ, Δημήτρης Μωραΐτης. Τα θερμά συλλυπητήριά της απέστειλε και η ΕΕΦΑΜ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Θα παρέχει την εκτεταμένη γνώση και εμπειρία του σε θέματα προαγωγής της αυτοφροντίδας
O Γιώργος Κορρές σας προσκαλεί σε διαδικτυακή συνάντηση για να γνωρίσετε τη νέα καινοτομία - τον digital κύκλο που ενώνει το φαρμακείο σας με τους καταναλωτές


Σχετικά άρθρα

1,6 δισ. ευρώ πληρώσαμε από την τσέπη μας για φάρμακα το 2021
Σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ για λογαριασμό του ΣΦΕΕ
Μητρώο Χρόνιου Νευροπαθητικού Πόνου: Συνεχίζει να λειτουργεί με ιδιωτική πρωτοβουλία
Αλλά μετά από έξι χρόνια χρειάζεται πλέον οικονομική βοήθεια