Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Απάτη με γνωστό συμπλήρωμα διατροφής

24/1/2014 9:59:59 πμ
Στο θύτη ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Απάτη με την πώληση του γνωστού συμπληρώματος διατροφής «σπιρουλίνα» αποκάλυψαν οι διωκτικές Αρχές στη Βόρεια Ελλάδα.

Για την υπόθεση κατηγορείται επιχειρηματίας, ο οποίος υπόσχετο μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο την διάθεση του προϊόντος σε χαμηλή τιμή σε σχέση με τα φαρμακεία, αλλά στις συσκευασίες που έστελνε στους πελάτες του, έβαζε λιγότερα δισκία, αποκομίζοντας περί τα 300.000 ευρώ, σε διάστημα μόλις τριών μηνών.

Σε βάρος του η εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, ενώ η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια ανακριτή, ο οποίος θα καλέσει τον κατηγορούμενο σε απολογία.

Σύμφωνα με πηγές της εισαγγελίας, ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας 'ψάρευε' τα δεκάδες θύματά του μέσω διαδικτυακών αγγελιών και τηλεφωνικών κλήσεων, διαθέτοντας δήθεν φθηνότερα -αλλά στην πραγματικότητα πολύ ακριβότερα- το δημοφιλές αυτό συμπλήρωμα διατροφής σε σχέση με τα φαρμακεία.

Το μόνο κόστος που υποτίθεται ότι έπρεπε να καταβάλλουν οι αγοραστές ήταν τα έξοδα αποστολής που ανέρχονταν σε 8,5 ευρώ. Όπως διαπιστώθηκε όμως οι συσκευασίες που διέθετε ο επιχειρηματίας περιείχαν πολύ λιγότερα δισκία 'σπιρουλίνας' απ' ότι οι αντίστοιχες συσκευασίες των φαρμακείων.

Τα δε ταχυδρομικά έξοδα στην πραγματικότητα δεν ξεπερνούσαν τα 3 ευρώ. Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται από το περασμένο καλοκαίρι όταν έφτασαν στις αρχές καταγγελίες των θυμάτων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Μανόλης Κατσαράκης, Γεν. Γραμματέας ΠΦΣ, πρόεδρος Φ.Σ. Χανίων
Η αναγνώριση και η επέκταση των υπηρεσιών τους στο επίκεντρο






Σχετικά άρθρα

Φαρμακείο στα δικαστήρια των ΗΠΑ εναντίον Eli Lilly & Novo Nordisk
Τις κατηγορεί για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές
PEIFASYN Academy: Το πρώτο live webinar της χρονιάς για τη βιταμίνη D
Ένα σημαντικό σεμινάριο για φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείων
Οι βασικές κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας στα φαρμακεία όλης της χώρας
Γράφει ο Μανόλης Κατσαράκης, Γεν. Γραμματέας ΠΦΣ, πρόεδρος Φ.Σ. Χανίων