Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Απάντηση από τον ΕΟΠΥΥ για τις βελόνες ινσουλίνης

28/1/2019 2:14:35 μμ
Τι ανακοινώνει η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Απάντηση έδωσε ο ΕΟΠΥΥ στο θέμα που είχε αναδείξει ο ΦΣΑ, αναφορικά με τις 60 βελόνες ινσουλίνης ανά μήνα που αποζημιώνει ο Οργανισμός στους πάσχοντες από διαβήτη τύπου ΙΙ, ενώ δεν υπάρχουν τέτοιες συσκευασίες στην αγορά.


Το θέμα δημοσιοποίησε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), η οποία πήρε και απάντηση από το αρμόδιο τμήμα του ΕΟΠΥΥ. Με δεδομένο λοιπόν ότι ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφεί έως 300 τεμάχια, τα οποία καλύπτουν την προβλεπόμενη ποσότητα μέχρι 5 μήνες (5x60=300), ο ΕΟΠΥΥ απαντά:


«Η γνωμάτευση χρειάζεται να εκτελεστεί μέσα σε ένα μήνα και μπορεί να επαναληφθεί τόσες φορές, ώστε να καλυφθεί η προβλεπόμενη από τον ΕΚΠΥ ποσότητα».Αυτό σημαίνει, εξηγεί η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, ότι ένας ασθενής με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου II" μπορεί να συνταγογραφήσει εκ νέου βελόνες και πριν από την πάροδο των 5 μηνών (στην περίπτωση που έχει συνταγογραφήσει 300 βελόνες), όχι όμως πριν περάσει ένας μήνας".


Επισημαίνεται ότι αν ένας ασθενής έχει ανάγκη περισσότερες από 300 βελόνες ανά 5μηνο, τότε πρέπει να τις αιτηθεί και να πάρει γνωμάτευση από το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο (ΑΥΣ),στην οποία θα καθορίζονται οι επιπλέον ποσότητες που χρειάζεται ανά μήνα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο






Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι ευνοεί τράπεζες και funds
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)