Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Απάντηση Α. Μπέζα σε επίκαιρη ερώτηση για τον ΕΟΠΥΥ

10/7/2013 10:06:59 πμ
"Στόχος μας είναι η ισχυροποίηση του ρόλου και της παρουσίας του ΕΟΠΥΥ ως αγοραστή αλλά και ως παρόχου υπηρεσιών υγείας"
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Δελτίο Τύπου του υπουργείου Υγείας σχετικά με την απάντηση του υφυπουργού Υγείας Α. Μπέζα για τους στόχους του υπουργείου σχετικά με τον ΕΟΠΥΥ:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Απάντηση του Υφυπουργού Υγείας, κ. Αντώνη Μπέζα, σε επίκαιρη ερώτηση για την ΝΜΥ Τρικάλων του ΕΟΠΥΥ.


Ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Αντώνης Μπέζας, απαντώντας στη Βουλή, σε Επίκαιρη Ερώτηση για τον ΕΟΠΥΥ, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Στόχος μας δεν είναι η αποδυνάμωση και η απαξίωση του ΕΟΠΥΥ. Εντελώς αντίθετα, είναι η ισχυροποίηση του ρόλου και της παρουσίας του ως αγοραστή αλλά και ως παρόχου υπηρεσιών υγείας, μέσα βέβαια από την οργανωτική του αναδιάρθρωση. Παράλληλα, γιατί αυτά τα δύο πάνε μαζί, στόχος μας είναι και η βελτίωση της ικανότητάς του στην είσπραξη των εισφορών που του αντιστοιχούν. Θέλουμε, ως υπουργείο Υγείας, την εύρυθμη λειτουργία όλων των Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και του ΕΟΠΥΥ. Νομίζω, ότι είμαι ξεκάθαρος σε αυτά τα οποία λέω και όλα τα άλλα τα οποία γράφονται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δεν απηχούν τις απόψεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Οι ειδικοί, οι εμπειρογνώμονες και οι άλλοι σοφοί είναι καλοδεχούμενοι. Μπορούν να εξετάζουν σενάρια, να μελετούν διάφορες λύσεις, να κάνουν προτάσεις κλπ. Οι αποφάσεις όμως ανήκουν σΆ αυτούς που έχουν την πολιτική ευθύνη και όχι στους τεχνοκράτες και τους εμπειρογνώμονες».


«Όσον αφορά στις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού, το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ εισηγήθηκε την παράταση των συμβάσεων μίσθωσης έργου των ιατρών και οδοντιάτρων του ΕΟΠΥΥ που λήγουν εντός του 2013. Στη συνέχεια ζητήθηκε από το υπουργείο Υγείας νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να υπάρξει αυτή η παράταση. Συνολικά εκτιμάται ότι εντός του 2013 θα λήξουν 1041 συμβάσεις ιατρών και οδοντιάτρων. ΓιΆ αυτό ακριβώς το λόγο, το επόμενο χρονικό διάστημα το υπουργείο Υγείας προτίθεται να καταθέσει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για την παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων των ιατρών του ΕΟΠΥΥ, καθώς και την παράταση των συμβάσεων των εντασσόμενων στον ΕΟΠΥΥ φορέων».


Πηγή: www.moh.gov.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή






Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή