Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Απαιτούν επικαιροποίηση τα κριτήρια για τα τεστ κορονοϊού που κυκλοφορούν στην αγορά

16/4/2020 9:56:00 πμ
Συστάσεις της Ελληνικής Εταιρείας Παρακλίνιου Διαγνωστικού Ελέγχου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


O Δρ. Ευάγγελος Βογιατζάκης, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Παρακλίνιου Διαγνωστικού Ελέγχου ενημερώνει με συνέντευξή του όλους τους αρμόδιους φορείς για την «ανάγκη επικαιροποίησης των κριτηρίων για τα τεστ κορονοϊού που κυκλοφορούν στην αγορά».

Όπως επισημαίνει «όλα τα tests για τον εντοπισμό της νόσου, με συντομότερο ή όχι πρωτόκολλο, μοριακά ή μη, θα πρέπει να συνοδεύονται από επαρκή και επικυρωμένη τεκμηρίωση ύστερα από επιβεβαιωμένες μελέτες.


Στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων στον τομέα της Υγείας η Ελληνική Εταιρεία Παρακλίνιου Διαγνωστικού Ελέγχου μπορεί να συμβάλει ενεργά στη δημιουργία του απαιτούμενου πλαισίου συμβάλλοντας έτσι στην εξασφάλιση υψηλών προτύπων ποιότητας και απόδοσης για τα tests και τις συσκευές που χρησιμοποιούνται παρά την κλίνη του ασθενούς», σημειώνει.


Σε συνέντευξή του νωρίτερα ο υπ. Υγείας, Β. Κικίλιας τόνισε πως «ψάχνουμε να βρούμε το testing, δηλαδή τον τρόπο που θα ελεγχθούν συγκεκριμένα κομμάτια του πληθυσμού, τον τρόπο με τον οποίον θα απελευθερώσουμε κάποιες καραντίνες και τη σταδιακή σχέση μεταξύ του ενός μέτρου από το άλλο, έτσι ώστε να μπορούμε να ελέγχουμε, να επαναξιολογούμε και να μην πάθουμε ζημιά. Σύμφωνα με τις οδηγίες των επιστημόνων μας, τις οποίες θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε μέχρι τέλους, η ιεράρχηση των τεστ έχει να κάνει πρώτα από όλα με τους υγειονομικούς μας: γιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό. Μετά με τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους και με τους συμπολίτες μας που θέλουμε να επαναφέρουμε στην παραγωγική διαδικασία».


ΠΗΓΗ: F. DAILY

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μεταφέρει το μήνυμα: «Όλοι έχουμε Πνευμόνια! Πνευμονολόγο;»
Τα ουσιαστικά ζητήματα που «καίνε» τον κλάδο καταγράφει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Λάρισας






Σχετικά άρθρα

Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»
Υπ. Υγείας: Συστάσεις για την προστασία των πολιτών από την αφρικανική σκόνη
Αποφεύγεται η σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους
ΕΠΕ: Εκστρατεία ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης με πρωταγωνιστές - έκπληξη
Μεταφέρει το μήνυμα: «Όλοι έχουμε Πνευμόνια! Πνευμονολόγο;»