Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Απαγόρευση επ' αόριστον των παράλληλων εξαγωγών φαρμάκων, ζητά ο Ανδρέας Ξανθός

9/6/2022 2:21:30 πμ
Καθημερινός εφιάλτης οι ελλείψεις φαρμάκων στα φαρμακεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Καθημερινή είναι η χρονική επιβάρυνση για τους φαρμακοποιούς εξαιτίας των πολλαπλών ελλείψεων φαρμάκων και την αναζήτησή τους στο χονδρεμπόριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο ΠΦΣ αυτή τη στιγμή τα φάρμακα που βρίσκονται σε έλλειψη είναι περί τα 200-250. Διευκρινίζεται ωστόσο ότι μπορεί να είναι πολλά περισσότερα ή λιγότερα ανά περιοχή και φαρμακείο. 

Σε δηλώσεις του ο Βουλευτής Ρεθύμνου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Τομεάρχης Υγείας Ανδρέας Ξανθός τονίζει πως «οι ελλείψεις φαρμάκων καθημερινής χρήσης έχουν πάρει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις οδηγώντας σε απόγνωση φαρμακοποιούς και ασθενείς. Υπεύθυνοι είναι η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας που, επειδή είναι εμμονικά νεοφιλελεύθεροι και θεωρούν ότι η αγορά αυτορρυθμίζεται, αφήνουν χωρίς έλεγχο και κατασταλτική κρατική παρέμβαση τον κερδοσκοπικό μηχανισμό των παράλληλων εξαγωγών. Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι εδώ και καιρό αναδεικνύουν το πρόβλημα αλλά τα κυβερνητικά αντανακλαστικά είναι τραγικά. Η μόνη δραστική λύση σήμερα είναι η επ' αόριστον απαγόρευση από τον ΕΟΦ των παράλληλων εξαγωγών συγκεκριμένων σκευασμάτων που είναι σε συστηματική έλλειψη στην ελληνική αγορά. Η απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών στα αναγκαία φάρμακα είναι θεμελιώδες κοινωνικό δικαίωμα και βασική υποχρέωση της Πολιτείας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με δημοσκόπηση σε φαρμακεία της Αγγλίας
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα


Σχετικά άρθρα

Αδ. Γεωργιάδης: Αυτή είναι η αλήθεια για το φάρμακο κωδεΐνης
«Το φάρμακο λοιπόν που δεν υπήρχε επί σειρά ετών, πλέον θα υπάρχει», επισημαίνει ο υπουργός
Πλήρης εφαρμογή του ψηφιακού φακέλου Υγείας σε ένα χρόνο, ανακοίνωσε ο υπ. Υγείας
Και δημιουργία καναλιού καινοτομίας στον προϋπολογισμό του 2025
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επενδύει σε Υπηρεσίες Τεχνητής Νοημοσύνης στην υγεία
«Η ΤΝ είναι μια επανάσταση που θα τα αλλάξει όλα», είπε ο πρωθυπουργός