Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

FIP: Είναι καθήκον των κυβερνήσεων να αυξήσουν την εμβολιαστική κάλυψη μέσω των φαρμακείων
Η Ομοσπονδία ετοιμάζει κόμβο δεδομένων που αφορούν τα φαρμακεία όλου του κόσμου

Απ. Βαλτάς: Ζητά δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για τη σύνταξη θεραπευτικών πρωτοκόλλων για τα αντιβιοτικά

14/9/2020 4:30:49 μμ
Με παράλληλη εκπαίδευση του κοινού για τη χρήση τους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Για την υλοποίηση θεραπευτικών πρωτοκόλλων που θα αφορούν τη συνταγογράφηση αντιβιοτικών φαρμάκων πίεσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Απόστολος Βαλτάς στην ευρεία τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με θέμα την υπό ψήφιση Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 10ης Αυγούστου.

Ο πρόεδρος των φαρμακοποιών στάθηκε ιδιαίτερα στο άρθρο 16 της ΠΝΠ που αφορά τον τρόπο διάθεσης των αντιβιοτικών και αναφέρθηκε διεξοδικά στην αλόγιστη χρήση των αντιβιοτικών, υπογραμμίζοντας τη δυσάρεστη πρωτιά που κατέχει η χώρα μας σε ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο. Ζήτησε ένα δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση της παραγράφου 4 που αφορά τα θεραπευτικά πρωτόκολλα συνταγογράφησης κατά των λοιμώξεων, ενώ τόνισε ότι θα χρειαστούν περαιτέρω μέτρα, διορθώσεις και δράσεις και κατέθεσε την πρόταση του ΠΦΣ για τη δημιουργία επιτροπής επίβλεψης της χρήσης αντιβιοτικών.

Τέλος, ζήτησε να δοθεί μεγάλη προσοχή στην εκπαίδευση του κοινού, η οποία πρέπει να αρχίσει από τα σχολεία, επιχειρηματολογώντας ότι «όπως φαίνεται στη διεθνή βιβλιογραφία, η όποια λύση προϋποθέτει υψηλό επίπεδο γνώσης της κοινωνίας σχετικά με το πρόβλημα για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών». Αναφέρθηκε μάλιστα σε δράσεις από δύο Φαρμακευτικούς Συλλόγους, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας αλλά και άλλους φορείς της περιοχής, που μπήκαν σε τάξεις και ενημέρωσαν μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου για την ορθή χρήση των φαρμάκων, προσθέτοντας ότι: «τα αποτελέσματα της δράσης αυτής ήταν εντυπωσιακά και αξιολογούνται από τον ΠΦΣ για αντίστοιχη δράση εθνικής εμβέλειας».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Θα γίνει αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες του f.daily


Σχετικά άρθρα

FIP: Είναι καθήκον των κυβερνήσεων να αυξήσουν την εμβολιαστική κάλυψη μέσω των φαρμακείων
Η Ομοσπονδία ετοιμάζει κόμβο δεδομένων που αφορούν τα φαρμακεία όλου του κόσμου
Οι 21 στόχοι για την εξέλιξη των φαρμακοποιών
Η FIP τους καλεί να τεκμηριώνουν την αξία των υπηρεσιών προκειμένου να αμείβονται αναλόγως
Αντιγριπικός εμβολιασμός στο φαρμακείο: Ναι αλλά πώς;
Δύσκολες μέρες περιμένουν τους φαρμακοποιούς