Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Απ. Βαλτάς: «Προτεραιότητά μας η ένταξη όλων των Ταμείων στον ΕΟΠΥΥ»

26/10/2020 2:25:24 μμ
Διευκρινίσεις και αιχμές του προέδρου του ΠΦΣ μέσω του f.daily
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η διοίκηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου έχει αποδείξει ότι ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες, όπως αυτές που βιώνουμε, αγωνίζεται ανελλιπώς για την καθημερινότητα του φαρμακείου και την ορθολογικοποίηση των διαδικασιών που αφορούν τη φαρμακευτική περίθαλψη.

Όσον αφορά το θέμα της ένταξης των Λιμενικών στον ΕΟΠΥΥ, υπήρχε ενημέρωση από τον Οργανισμό ότι το Δ.Σ. την ενέκρινε και αρχές Σεπτεμβρίου -μετά την έκδοση της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργών Ναυτιλίας και Υγείας- θα εντασσόταν το ταμείο των Λιμενικών στο Σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, θα ξεκινούσε η εκτέλεση συνταγών μέσω του ΕΟΠΥΥ.
Κάτι τέτοιο δεν έγινε εξαιτίας της καθυστέρησης της υπογραφής της κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ Απόστολος Βαλτάς διευκρινίζει στο f.daily πως «καμιά δυσλειτουργία δεν παρουσιάστηκε στους φαρμακοποιούς με την εκτέλεση αυτών των συνταγών αφού δεν εκδόθηκαν ποτέ! Προτεραιότητά μας αποτελεί η ένταξη όλων των ταμείων στον ΕΟΠΥΥ και στην Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση». Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον Απ. Βαλτά, καμία συνταγή ασφαλισμένου στο Λιμενικό Σώμα δεν έχει γραφτεί και εκτελεστεί μέσω ΗΔΙΚΑ, καθώς το Ταμείο δεν έχει συνδεθεί ακόμα με το ηλεκτρονικό σύστημα του φορέα.

Οι μόνες συνταγές που εκτελούνται χειρόγραφα από τους φαρμακοποιούς στον ΕΟΠΥΥ, είναι οι πράσινες συνταγές που αφορούν αποκλειστικά τα εμβόλια απευαισθητοποίησης και τα γαληνικά σκευάσματα.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ Απόστολος Βαλτάς, μέσω του f.daily, αναφέρει πως:
«Κύρια στόχευσή μας είναι η επίλυση διαχρονικών μεγάλων ζητημάτων, όπως το θέμα των ελλείψεων. Για το λόγο αυτό καλέσαμε σε διαδοχικές συναντήσεις, με την παρουσία του προέδρου και στελεχών του ΕΟΦ, τους εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας, των συνεταιριστικών και των ιδιωτικών φαρμακαποθηκών. Δημιουργήσαμε μια Επιτροπή που θα υποβάλλει στον υπουργό Υγείας τις προτάσεις όλων των φορέων για την αντιμετώπιση αυτού του μεγάλου προβλήματος. Απευθυνόμενος σε όλους τους συναδέλφους, θα ήθελα να τονίσω ότι είμαστε μια διοίκηση που επιθυμεί την κριτική, αλλά αυτήν που έχει στόχο τη δημιουργική σύνθεση απόψεων, γιατί η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμη και επικίνδυνη. Οι φαρμακοποιοί καθημερινά δίνουν μια μάχη στην πρώτη γραμμή. Επιζητούν τη στήριξη και όχι τον αποπροσανατολισμό». 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. που προωθεί τη θεσμοθέτησή της
Με στόχο όλοι οι φαρμακοποιοί να είναι και συνταγογράφοι






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου