Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Απ. Βαλτάς: Ο φαρμακοποιός τιμωρείται ακόμα με rebate

20/11/2019 5:17:03 μμ
Χωρίς να είναι αυτός που συνταγογραφεί
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν να καταβάλλουν ποσοστό επιστροφής (rebate) 0,8% επί της λιανικής τιμής των συνταγογραφούμενων φαρμάκων αναφοράς μετά τη λήξη της περιόδου προστασίας προς τον ΕΟΠΥΥ, εξέφρασε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «Clawback και Φαρμακευτική Δαπάνη», που διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) και το Σύλλογο Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (ΣΑΦΕΕ), σε συνεργασία με το Health Daily.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ σημείωσε πως ο φαρμακοποιός συνεχίζει να τιμωρείται για τη συνταγογράφηση που κάνει ο γιατρός και όχι ο ίδιος.

Ανέφερε ακόμα πως ο κλάδος ακόμη αναμένει τα κίνητρα προκειμένου να συνεισφέρει στην αύξηση των πωλήσεων των γενοσήμων, ενώ την ίδια στιγμή φάρμακα καλά και αποτελεσματικά αντικαθίστανται με άλλα κατά πολύ ακριβότερα, ένας από τους παράγοντες που προκαλεί και τις ελλείψεις φαρμάκων.

«Η λάθος πολιτική όλων των υπουργείων στο θέμα των γενοσήμων ευθύνεται που οι πολίτες δεν έχουν πειστεί ώστε να τα επιλέγουν», τόνισε.

Μίλησε επίσης και για το σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, εξηγώντας ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους δημιουργήθηκε ήταν για να ελέγχονται καλύτερα οι δαπάνες, ωστόσο από τη στιγμή που δεν έχουν μπει «κόφτες» κατά τη συνταγογράφηση, το σύστημα σήμερα δεν εξυπηρετεί αυτόν το σκοπό.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας των Φαρμακοποιών
Καθορίζονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας






Σχετικά άρθρα

Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου
ΟΣΦΕ: Στα ελληνικά η έρευνα της FIP για τα point-of-care tests στο φαρμακείο
Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Κλοπές σε 12 φαρμακεία της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες 15 ημέρες
Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης ζητά ο Δ. Ευγενίδης