Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

GSK: Επενδύει έως και 12 δισ. δολάρια σε 12 νέα φάρμακα
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals

Απ. Βαλτάς: Ο φαρμακοποιός τιμωρείται ακόμα με rebate

20/11/2019 5:17:03 μμ
Χωρίς να είναι αυτός που συνταγογραφεί
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν να καταβάλλουν ποσοστό επιστροφής (rebate) 0,8% επί της λιανικής τιμής των συνταγογραφούμενων φαρμάκων αναφοράς μετά τη λήξη της περιόδου προστασίας προς τον ΕΟΠΥΥ, εξέφρασε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «Clawback και Φαρμακευτική Δαπάνη», που διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) και το Σύλλογο Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (ΣΑΦΕΕ), σε συνεργασία με το Health Daily.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ σημείωσε πως ο φαρμακοποιός συνεχίζει να τιμωρείται για τη συνταγογράφηση που κάνει ο γιατρός και όχι ο ίδιος.

Ανέφερε ακόμα πως ο κλάδος ακόμη αναμένει τα κίνητρα προκειμένου να συνεισφέρει στην αύξηση των πωλήσεων των γενοσήμων, ενώ την ίδια στιγμή φάρμακα καλά και αποτελεσματικά αντικαθίστανται με άλλα κατά πολύ ακριβότερα, ένας από τους παράγοντες που προκαλεί και τις ελλείψεις φαρμάκων.

«Η λάθος πολιτική όλων των υπουργείων στο θέμα των γενοσήμων ευθύνεται που οι πολίτες δεν έχουν πειστεί ώστε να τα επιλέγουν», τόνισε.

Μίλησε επίσης και για το σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, εξηγώντας ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους δημιουργήθηκε ήταν για να ελέγχονται καλύτερα οι δαπάνες, ωστόσο από τη στιγμή που δεν έχουν μπει «κόφτες» κατά τη συνταγογράφηση, το σύστημα σήμερα δεν εξυπηρετεί αυτόν το σκοπό.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Όπως ορίζει η ΚΥΑ για την κατανομή της φαρμακευτικής δαπάνης
Με δυνατότητα παροχής φαρμακευτικής ορολογίας






Σχετικά άρθρα

Οι νέες επιχειρηματικές δεξιότητες για τους φαρμακοποιούς
Αναγκαία πλέον η εκπαίδευση στο HR
Sharon Levy: Τα φαρμακεία οδηγούν τη νέα εποχή της υγείας των καταναλωτών
Ο General Manager Haleon Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ μιλά στον Φαρμακευτικό Κόσμο
Φ.Σ. Θεσσαλονίκης: Προτείνει πλατφόρμα εκμάθησης ελληνικής νοηματικής γλώσσας
Με δυνατότητα παροχής φαρμακευτικής ορολογίας
ΠΦΣ: 9,5 χιλιάδες barcode readers προμηθεύτηκαν τα φαρμακεία με επιδότηση
Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τους υπόλοιπους ενδιαφερομένους