Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Απ. Βαλτάς: «Έχετε μπερδέψει την υπηρεσία με τη λιανική πώληση»

27/9/2021 3:17:57 μμ
Τι είπε ο πρόεδρος του ΠΦΣ για τα rapid test στο 2ο Συνέδριο Φαρμακοποιών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στο 2ο Συνέδριο Φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Σεπτεμβρίου στην Καλαμάτα, συμμετείχε και ο πρόεδρος του ΠΦΣ Απόστολος Βαλτάς, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε και για τη διενέργεια rapid test στα φαρμακεία. Απευθυνόμενους στους φαρμακοποιούς που διενεργούν την υπηρεσία με πολύ χαμηλές τιμές, είπε χαρακτηριστικά: «έχετε μπερδέψει την υπηρεσία με τη λιανική πώληση. Να συνέλθουν αυτοί που αυτοκτονούν». 

Ο πρόεδρος προφανώς επιθυμεί να διαχωρίσει ότι η πώληση και η υπηρεσία δεν διέπεται από τους ίδιους εμπορικούς όρους. Κάθε φαρμακείο μπορεί να πουλά κάποια προϊόντα σε όποια τιμή επιθυμεί, αναλόγως με την εμπορική του πολιτική. Μια υπηρεσία φροντίδας υγείας ωστόσο δεν είναι εύλογο να κοστολογείται απερίσκεπτα, καθώς πρέπει η τιμή της να ευθυγραμμίζεται με την ποιότητά της και με το εύρωστο μέλλον των υπόλοιπων υπηρεσιών που θα προσφέρει ο κλάδος.

Επιπλέον ο Απ. Βαλτάς, σε δηλώσεις του, είπε ότι το μήνυμα που θα δώσει ο φαρμακοποιός κατά τη διενέργεια του rapid test θα είναι υπέρ του εμβολιασμού: «Σίγουρα υπάρχουν αναστολές, αλλά το μήνυμα είναι ότι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού είναι αναγκαιότητα, για να μπορέσει να υπάρχει η επόμενη μέρα σε όλη την Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2ο Συνέδριο Φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι το πρώτο συνέδριο φαρμακοποιών που πραγματοποιήθηκε δια ζώσης μετά από 18 μήνες, ενώ προς μεγάλη χαρά και τιμή των διοργανωτών συλλόγων, σε αυτό παρευρέθηκε και ο πρόεδρος του Ομίλου της ΒΙΑΝΕΞ ΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δηλώσεις Απ. Βαλτά και Κ. Λουράντο με αφορμή την ανακοίνωση της ΔηΕΦ






Σχετικά άρθρα

Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη