Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Απ. Βαλτάς: «Από Σεπτέμβριο οι φαρμακευτικές εταιρείες θα πρέπει να εισάγουν περισσότερα φάρμακα»

28/7/2023 2:48:44 μμ
Πάντως ο πρόεδρος του ΠΦΣ δηλώνει στο f.daily ικανοποιημένος από την απόφαση του υπουργείου Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο ΠΦΣ ανακοινώνει ότι η νέα λίστα απαγορεύσεων των παράλληλων εξαγωγών, που περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό φαρμάκων, προέκυψε μετά από στοιχεία που συγκέντρωσε και απέστειλε ο Σύλλογος στον ΕΟΦ στις 14 Ιουλίου. Ειδικότερα, έστειλε αναφορές για 120 φαρμακευτικά σκευάσματα που απουσιάζουν από τα φαρμακεία και -όπως αναφέρει ο ΠΦΣ- «απεδείχθη τελικά ότι εξάγονταν σε μεγάλες ποσότητες σε χώρες του εξωτερικού, με σκοπό την αποθεματοποίηση φαρμάκων, όπως αντιβιοτικά, αναπνευστικά κλπ. λόγω και της αυξημένης ζήτησης κατά τους χειμερινούς μήνες στις χώρες αυτές».


Ο Σύλλογος δηλώνει ότι παρακολουθεί στενά και αδιαλείπτως το θέμα των ελλείψεων, ενώ κάνει λόγο για «ισχυρή βούληση» της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και για τη διεύρυνση της λίστας απαγορεύσεων αλλά και για την επιβολή ηλεκτρονικής διαδικασίας δήλωσης αποθεμάτων από πλευράς φαρμακαποθηκών.


Το f.daily μίλησε με τον πρόεδρο του ΠΦΣ Απόστολο Βαλτά, ο οποίος καλεί τώρα τις φαρμακευτικές εταιρείες να αυξήσουν τα φάρμακά τους στην ελληνική αγορά, ώστε να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες θεραπείες τον ερχόμενο χειμώνα:

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αφορά το κομμάτι της περίθαλψης είναι οι ελλείψεις φαρμάκων και εμείς σε καθημερινή βάση ζούμε την αγωνία της εξασφάλισης της θεραπείας των Ελλήνων ασθενών. Επικροτώ την απόφαση του υπουργού Υγείας να διευρύνει τη λίστα με ένα μεγάλο αριθμό φαρμάκων, πέραν της προηγούμενης λίστας απαγόρευσης που περιλαμβάνει αντιβιοτικά φάρμακα για αναπνευστικές παθήσεις, ώστε να μπορέσουμε σταδιακά να εξασφαλίσουμε θεραπείες κατά τη διάρκεια του προσεχούς χειμώνα, όπως εξάλλου κάνουν και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Όμως δεν αρκεί αυτό! Θα πρέπει από Σεπτέμβριο οι φαρμακευτικές εταιρείες, τώρα που δεν υπάρχει το πρόβλημα των παράλληλων εξαγωγών, να αυξήσουν τις ποσότητες που διατίθενται στην Ελλάδα αφού πλέον αυτά δεν μπορούν να φεύγουν ως παράλληλες εξαγωγές».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αυτό ανακοινώθηκε στην 1η συνάντηση των Δ.Σ. ΠΦΣ & του Ταμείου
Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου εθνικού προγράμματος «Προλαμβάνω»






Σχετικά άρθρα

ΤΕΑΥΦΕ: Έρχεται η δυνατότητα πληρωμής εισφορών σε όλες τις τράπεζες
Αυτό ανακοινώθηκε στην 1η συνάντηση των Δ.Σ. ΠΦΣ & του Ταμείου
Τον Ιούνιο ξεκινά το πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου με τη συμμετοχή των φαρμακείων
Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου εθνικού προγράμματος «Προλαμβάνω»
Τα 2 ελληνικά φαρμακεία που πιστοποιήθηκαν διεθνώς στο πλαίσιο του «Pharmacists for the Future»
Πρόκειται για το παγκόσμιο πρόγραμμα της L'OREAL για βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική ενσωμάτωση