Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

ΣΦΕΕ: Τα αδιέξοδα του νέου νόμου «Γιατρός για όλους»
Σε επιστολή της προς στον Α. Πλεύρη
Υπέρταση: Ενημέρωση και σωστή καθοδήγηση από το φαρμακείο
Η νόσος έχει χαρακτηριστεί ως σιωπηλός κίνδυνος
Χιλιάδες πολίτες στην 1η μεγάλη δράση που οργάνωσαν φαρμακοποιοί
Το «Μαζί μια Αγκαλιά» θα γίνει θεσμός τα προσεχή χρόνια

Αντιδράσεις για το νέο δελτίο τιμών

21/6/2007
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

ΣΦΕΕ

Ως άτολμες χαρακτηρίζει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) τις αυξήσεις που περιλαμβάνει το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων και απειλεί με απόσυρση ορισμένων παλαιών και αναντικατάστατων φαρμάκων από τα ράφια των φαρμακείων.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΦΕΕ αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: "Η έκδοση του νέου δελτίου τιμών των φαρμάκων καταδεικνύει ότι παρ' όλο που ακολουθήθηκε μία διαδικασία διαφανής, αντικειμενική και αμερόληπτη, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις παραμένουν άτολμες. Πολλά παλαιά, καλά και καταξιωμένα φάρμακα δεν έλαβαν τις αυξήσεις που δικαιούνται με βάση το σύστημα καθορισμού τιμών που ορίζει η αγορανομική διάταξη. Ο ΣΦΕΕ επισημαίνει με έμφαση ότι η μη έγκριση αυξήσεων σε παλαιά και καταξιωμένα φάρμακα τα καθιστά οικονομικώς ζημιογόνα και οδηγεί στην αντικατάστασή τους. Η φαρμακευτική δαπάνη δεν αυξάνεται εξαιτίας τυχόν αυξήσεων στις τιμές παλαιών και καταξιωμένων φαρμάκων. Αντίθετα, ο ρυθμός αυξήσεως της φαρμακευτικής δαπάνης εξαρτάται σε υπολογίσιμο βαθμό από το ρυθμό αντικαταστάσεως παλαιών φαρμάκων από νεότερα και ακριβότερα. Ως εκ τούτου, η μη έγκριση αυξήσεων σε παλαιά και καταξιωμένα φάρμακα, εκτός από τις στρεβλώσεις που προκαλεί στην αγορά, συμβάλλει επίσης σε σημαντικό βαθμό στην εκτόξευση της φαρμακευτικής δαπάνης".

ΠΑΣΟΚ: Πολιτική για τις φαρμακοβιομηχανίες

Από την πλευρά του, ο τομεάρχης Υγείας του ΠΑΣΟΚ Χρ. Πρωτόπαπας τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι "για μία ακόμη φορά αυξάνονται οι τιμές των φαρμάκων και μάλιστα πολύ πάνω από τον πληθωρισμό" και υπογραμμίζει ότι "είναι προφανής η επιδίωξη της Ν.Δ. να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της φαρμακοβιομηχανίας, ιδιαίτερα της ξένης. Επιπλέον, η κυβέρνηση αδιαφορεί για την προοπτική των ασφαλιστικών ταμείων και για τους κινδύνους που δημιουργούνται από τη νέα αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης". 


από τον Βασίλη Βενιζέλο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζει να της παρέχει την προφυλακτική της θεραπεία σε αναπτυσσόμενες χώρες
Στα Αριστεία της Ε.Ε.Φα.Μ.


Σχετικά άρθρα

15ο Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο
Αδιαπραγμάτευτη η προσήλωση των Συλλόγων της Κρήτης για εκπαίδευση και πιστοποίηση των φαρμακοποιών σε νέες υπηρεσίες
Υπέρταση: Ενημέρωση και σωστή καθοδήγηση από το φαρμακείο
Η νόσος έχει χαρακτηριστεί ως σιωπηλός κίνδυνος
Χιλιάδες πολίτες στην 1η μεγάλη δράση που οργάνωσαν φαρμακοποιοί
Το «Μαζί μια Αγκαλιά» θα γίνει θεσμός τα προσεχή χρόνια