Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Αντιδράσεις για την ένταξη του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ

28/9/2012
Την έντονη αντίδραση γιατρών, φαρμακοποιών και μηχανικών έχει προκαλέσει η απόφαση της Κυβέρνησης να εντάξει το Ταμείο των Επιστημόνων - ΕΤΑΑ στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Την έντονη αντίδραση γιατρών και μηχανικών έχει προκαλέσει η απόφαση της Κυβέρνησης να εντάξει το Ταμείο των Επιστημόνων - ΕΤΑΑ στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.


Για απόπειρα άλωσης των αποθεματικών των κλάδων υγείας του ΕΤΑΑ κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, και καλεί τα μέλη του και όλο τον ιατρικό κόσμο να αντιταχθεί με κοινές δράσεις. «Η χρεωκοπία του ΕΟΠΥΥ είναι γεγονός», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Μιχάλης Βλασταράκος, και πρόσθεσε «οι συναρμόδιοι υπουργοί προσπαθούν να διατηρήσουν στη ζωή το θνησιγενές αυτό μόρφωμα με θεραπεία ασπιρίνης χωρίς προηγούμενη συζήτηση, χωρίς να διατηρηθούν προσχήματα για διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς. Μετά την κλοπή των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων θέλουν να υφαρπάξουν ότι απέμεινε από τους υγιείς κλάδους υγείας ταμείων όπως των γιατρών, των μηχανικών, των δικηγόρων και άλλων εντάσσοντάς τους στον ΕΟΠΥΥ, τη στιγμή που δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ ως χρηματοδότηση από το κράτος».


Στο ίδιο πνεύμα κινείται και η ανακοίνωση της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας που με ανακοίνωσή της προειδοποιεί για κινητοποιήσεις.


Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας σε ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι το μόνο που θα επιτευχθεί είναι «για μία ακόμα φορά η εξαθλίωση πολλών εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων», χαρακτηρίζει ως «άθλιο» τον ΕΟΠΥΥ και απευθύνει ερώτημα προς τον υπουργό Εργασίας και τον υπουργό Οικονομικών, «του χρόνου που θα έχουν φάει από το ΕΤΑΑ τον ιδρώτα μας για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πώς θα καλύψει το έλλειμμα και τις ανάγκες του άθλιου ΕΟΠΥΥ με πάνω από 500.000 περισσότερους δικαιούχους;»

 

Η ανακοίνωση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.)

 

«O Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την εξαγγελθείσα ένταξη του Ε.Τ.Α.Α. στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.


Χωρίς να ερωτηθούν οι υγειονομικοί φορείς, χωρίς να προηγηθεί καμιά ενημέρωση με καθαρά οικονομικά κριτήρια, ένα βιώσιμο Ταμείο ρίχνεται στον «καιάδα» του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.


Οι φαρμακοποιοί μαζί με τους υπόλοιπους υγειονομικούς φορείς θα συντονίσουν τη δράση τους για να αποτρέψουν την καταστροφή του Ταμείου τους».



Πηγή: Καθημερινή



Σχετικά θέματα:


28/9/2012 - Ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει αλλά... εντάσσονται δύο ακόμη Ταμεία

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η καλλιέργεια ενσυναίσθησης και η ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας
Από επιστημονική ομάδα φαρμακοποιών και ιατρών






Σχετικά άρθρα

Τμήματα Φαρμακευτικής διδάσκουν τέχνες στους μελλοντικούς φαρμακοποιούς
Στόχος η καλλιέργεια ενσυναίσθησης και η ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας
Πρακτικός οδηγός για τους εμβολιασμούς στο φαρμακείο
Από επιστημονική ομάδα φαρμακοποιών και ιατρών
Peifasyn Academy: Νέο webinar για την υγεία των ούλων και τη σημασία της στοματικής υγιεινής
Ενημέρωση για την πρόληψη των περιοδοντικών παθήσεων και τον ρόλο του φαρμακοποιού στη στοματική υγεία
Οι τοξικοί εργαζόμενοι στο φαρμακείο
Και πώς να αναγνωρίζονται πριν διαλύσουν την ομάδα