Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

Αντιβιοτικό για πολυανθεκτικά μικρόβια ετοιμάζει η Roche

6/11/2013 9:36:54 πμ
Επενδύσεις 550 εκατ. δολαρίων για superbug αντιβιοτικά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό ΜέγεθοςΣτα 500 εκατ. ελβετικά φράγκα (548 εκατ. δολάρια) ανέρχεται το ποσό που πρόκειται να καταβάλει η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche για ένα πειραματικό αντιβιοτικό στη μάχη κατά των ανθεκτικών λοιμώξεων «superbug» των νοσοκομείων.


Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, υπάρχει αυξανόμενη απειλή για τη δημόσια υγεία από τα ανθεκτικά πλέον μικρόβια που δεν ανταποκρίνονται στα φάρμακα. Ήδη, καταμετρώνται 25 χιλ. θάνατοι ετησίως στη Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της μικροβιακής αντοχής, όπως ανακοίνωσε η Roche.

Ωστόσο, το πρόβλημα δεν είναι ακόμη αρκετά διαδεδομένο, με αποτέλεσμα να μην προσελκύονται μεγάλες επενδύσεις από τις κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες, με πολλούς από αυτούς να περικόπτουν την έρευνα για την ανάπτυξη αντιβιοτικών.


Όπως ανακοίνωσε η Roche, έχει υπογραφεί αποκλειστική παγκόσμια συμφωνία για την ανάπτυξη και εμπορευματοποίηση του δοκιμαζόμενου αντιβιοτικού POL7080 ενάντια ορισμένων λοιμώξεων superbug.

Το POL7080 ανήκει σε μια νέα κατηγορία αντιβιοτικών ενάντια στο Pseudomonas aeruginosa, ένα βακτήριο που υπάρχει σε νοσοκομεία και είναι ανθεκτικά σε θεραπείες με αντιβιοτικά. Το Pseudomonas aeruginosa μπορεί να προκαλέσει το θάνατο σε περίπου 50% των ασθενών με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως εκείνων που υποφέρουν από καρκίνο, AIDS ή χρόνιων λοιμώξεων, όπως κυστική ίνωση.


Πηγή: www.virus.com.gr

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μερίδιο της αγοράς διεκδικούν μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες


Σχετικά άρθρα

RAFARM: 50 χρόνια πρωτοπορίας, εξέλιξης και συνεισφοράς
Η εταιρεία καθιερώνει την ετήσια Δωρεά Ν. Ρασσιάς
Win Medica: Νέα διοίκηση & νέα βιομηχανική μονάδα στην Τρίπολη
Και πολλά νέα επενδυτικά σχέδια
Η Karabinis Medical bronze χορηγός στο 1ο AI Hackathon
Στηρίζοντας την τεχνητή νοημοσύνη και την καινοτομία
Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ: Οι εργαζόμενοι έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους
Σε ένα ευχάριστο και άκρως εορταστικό κλίμα