Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Αντιβιοτικό για πολυανθεκτικά μικρόβια ετοιμάζει η Roche

6/11/2013 9:36:54 πμ
Επενδύσεις 550 εκατ. δολαρίων για superbug αντιβιοτικά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Στα 500 εκατ. ελβετικά φράγκα (548 εκατ. δολάρια) ανέρχεται το ποσό που πρόκειται να καταβάλει η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche για ένα πειραματικό αντιβιοτικό στη μάχη κατά των ανθεκτικών λοιμώξεων «superbug» των νοσοκομείων.


Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, υπάρχει αυξανόμενη απειλή για τη δημόσια υγεία από τα ανθεκτικά πλέον μικρόβια που δεν ανταποκρίνονται στα φάρμακα. Ήδη, καταμετρώνται 25 χιλ. θάνατοι ετησίως στη Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της μικροβιακής αντοχής, όπως ανακοίνωσε η Roche.

Ωστόσο, το πρόβλημα δεν είναι ακόμη αρκετά διαδεδομένο, με αποτέλεσμα να μην προσελκύονται μεγάλες επενδύσεις από τις κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες, με πολλούς από αυτούς να περικόπτουν την έρευνα για την ανάπτυξη αντιβιοτικών.


Όπως ανακοίνωσε η Roche, έχει υπογραφεί αποκλειστική παγκόσμια συμφωνία για την ανάπτυξη και εμπορευματοποίηση του δοκιμαζόμενου αντιβιοτικού POL7080 ενάντια ορισμένων λοιμώξεων superbug.

Το POL7080 ανήκει σε μια νέα κατηγορία αντιβιοτικών ενάντια στο Pseudomonas aeruginosa, ένα βακτήριο που υπάρχει σε νοσοκομεία και είναι ανθεκτικά σε θεραπείες με αντιβιοτικά. Το Pseudomonas aeruginosa μπορεί να προκαλέσει το θάνατο σε περίπου 50% των ασθενών με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως εκείνων που υποφέρουν από καρκίνο, AIDS ή χρόνιων λοιμώξεων, όπως κυστική ίνωση.


Πηγή: www.virus.com.gr

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οι μεγάλες ανατροπές






Σχετικά άρθρα

STOP από 20 μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες στο ChatGPT
Φοβούνται διαρροή κρίσιμων δεδομένων στους ανταγωνιστές τους
Αnalytica 2024: Δύο ελληνικές εταιρείες στην κορυφαία Διεθνή Έκθεση
Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση για την εργαστηριακή τεχνολογία, ανάλυση και βιοτεχνολογία στην Ευρώπη
PHARMA Q: Μεγάλος χορηγός του 22ου Πανελληνίου Συνεδρίου ΩΡΛ Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου
Από το περίπτερό της πέρασε η πλειονότητα των συνέδρων
Με εξαιρετικά σημαντικές διακρίσεις τιμήθηκε η Karabinis Medical
Στα Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς 2024