Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα

Ο Δημήτρης Αλιμπέρτης στα «Best in Pharmacy Awards 2022»
«Η μεγάλη συμμετοχή των εταιρειών και το επίπεδο της κριτικής επιτροπής αποδεικνύουν την επιτυχία του εγχειρήματος», σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Ομίλου ΣΥΦΑΚ
Η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του ΠΦΣ
Μετά τις παραιτήσεις των αντιπροέδρων Αλέξανδρου Τσαπέκου και Γιάννη Δαγρέ
PIF Greece: Δεν θα συνεχίσουμε να παρέχουμε δωρεάν καινοτόμα φάρμακα στους ασθενείς
Τα στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας καταγγέλλουν ως στρεβλή τη φαρμακευτική πολιτική της κυβέρνησης

'Ανοιξε τους ορίζοντές σου στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

21/9/2022 12:28:37 μμ
Βρίσκεται στην 4η θέση ανάμεσα στα κορυφαία ελληνικά πανεπιστήμια
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (UNIC) είναι ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου. Προσφέρει περισσότερα από 100 προγράμματα σπουδών προπτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου.

 

Το διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό του διαπρέπει σε πολλούς τομείς και αναγνωρίζεται για τη συμβολή του στη δημιουργία, εξέλιξη και μετάδοση της γνώσης και των τεχνολογικών επιτευγμάτων, με ιδιαίτερη έμφαση στις αναδυόμενες τεχνολογίες της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

Στα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως

Η υψηλού επιπέδου εκπαίδευση που παρέχει το Πανεπιστήμιο καθώς και ο διεθνής προσανατολισμός του αντανακλώνται στις επιτυχίες του στις κύριες παγκόσμιες κατατάξεις πανεπιστημίων.

Ενδεικτικά, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας βρίσκεται στο 3% των καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως, στη θέση 601-800, σύμφωνα με το Times Higher Εducation (THE) World University Rankings 2022. ΚατΆ αντιστοιχία, συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στα 250 καλύτερα πανεπιστήμια στην ΕΕ και στην 4η θέση ανάμεσα σε ελληνικά πανεπιστήμια, ενώ τοποθετείται ανάμεσα στα 180 κορυφαία «νέα» πανεπιστήμια, σύμφωνα με την κατάταξη ΤΗΕ Young University Rankings 2022.

 

Σύμφωνα δε με την κατάταξη THE WUR by Subject 2022, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αξιολογείται ως το κορυφαίο πανεπιστήμιο σε Κύπρο και Ελλάδα, στον τομέα Επιχειρήσεων και Οικονομικών και ως το 2ο κορυφαίο στις ίδιες χώρες στον τομέα της Εκπαίδευσης.

Πανεπιστήμιο με Διεθνή Προσανατολισμό

Ένας από τους βασικούς τομείς στους οποίους το Πανεπιστήμιο αποδεικνύει πως συνεχίζει να υπερέχει είναι ο τομέας της Διεθνοποίησης, όπου κατέλαβε την 47η θέση παγκοσμίως, σύμφωνα με την κατάταξη THE World University Rankings 2022, καθώς και την 15η θέση παγκοσμίως (3η θέση στην ΕΕ), σύμφωνα με την κατάταξη THE Young University Rankings 2022.

 

Η άνοδος στην κατάταξη σε αυτόν τον σημαντικότατο τομέα αποτελεί απόδειξη της καινοτόμου στρατηγικής του Πανεπιστημίου για διεθνοποίηση και ιδιαίτερα της αξιοσημείωτης επιτυχίας του στην προσφορά διασυνοριακής εκπαίδευσης.


Σήμερα, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας φιλοξενεί περισσότερους από 14000 φοιτητές και φοιτήτριες (εξ αποστάσεως και δια ζώσης), οι οποίοι προέρχονται από περισσότερες από 100 χώρες, γεγονός που το καθιστά το μεγαλύτερο σε αριθμό φοιτητών πανεπιστήμιο στην Κύπρο. Μια σημαντική μερίδα των φοιτητών του Πανεπιστημίου προέρχονται από την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, προσθέτοντας στον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα του και αντανακλώντας την εξέλιξή του, κατά την τελευταία δεκαετία, προς μια αναμφισβήτητα διεθνή φοιτητική κοινότητα.

Διαχρονικά προσανατολισμένο προς το μέλλον

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων και συμμετέχει σε έρευνα υψηλής ποιότητας, πρωτοβουλίες αιχμής, ακαδημαϊκές/επιχειρηματικές συνεργασίες και ανάπτυξη προγραμμάτων ακαδημαϊκής και επαγγελματικής κατάρτισης, που διερευνούν και αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις που προκύπτουν στο πλαίσιο της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

 

Με ιστορικό σχεδόν μίας δεκαετίας ως το κορυφαίο πανεπιστήμιο στον τομέα των κρυπτονομισμάτων και στις αποκεντρωμένες τεχνολογίες καθολικού (blockchain), το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας υπήρξε το πρώτο διεθνώς που προσέφερε πρόγραμμα στα κρυπτονομίσματα, το 2014.

 

Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη εκπαιδεύσει περισσότερους από 100.000 φοιτητές και φοιτήτριες σε μαθήματα ακαδημαϊκής ή επαγγελματικής κατάρτισης στον τομέα, ενώ μέσω του Institute For the Future (IFF) φιλοξενεί τη μεγαλύτερη ομάδα καθηγητών και ερευνητικού προσωπικού παγκοσμίως, που επικεντρώνεται στα κρυπτοστοιχεία και την τεχνολογία blockchain. Παράλληλα, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ηγείται ως ακαδημαϊκός επικεφαλής στο Παρατηρητήριο και Φόρουμ της ΕΕ για το Blockchain (EUBOF), μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επιτάχυνση της ανάπτυξης της τεχνολογίας blockchain εντός της ΕΕ.

 

Πρόσφατα, το Τμήμα Ψηφιακής Καινοτομίας και το Institute For the Future (IFF) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ανακοίνωσαν μια νέα πρωτοβουλία ανάπτυξης του ανοικτού metaverse (μετασύμπαντος) με την ονομασία UNIC Open Metaverse Initiative. Η πρωτοβουλία επικεντρώνεται στα ακαδημαϊκά και ερευνητικά ζητήματα, καθώς και στα ζητήματα χάραξης πολιτικής που σχετίζονται με ανοιχτά και αποκεντρωμένα (decentralized) συστήματα και πρότυπα για το metaverse.

Πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις στα πρότυπα του εξωτερικού

Η σύγχρονη πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας αποτελείται από 20 νεόκτιστα ή ανακαινισμένα κτήρια ειδικού αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και βρίσκεται στην πολυσύχναστη περιοχή της Έγκωμης, στην πρωτεύουσα της Κύπρου, τη Λευκωσία.

 

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, το Πανεπιστήμιο έχει επενδύσει πάνω από €100 εκατ. σε υποδομές. Η συνεχής ανάπτυξη της πανεπιστημιούπολης επιτρέπει τη δημιουργία εξειδικευμένων εγκαταστάσεων και σύγχρονων χώρων διδασκαλίας για την εύρυθμη λειτουργία κάθε τμήματος.

 

Δέσμευση του Πανεπιστημίου είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος διδασκαλίας που να διευκολύνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο την παγκόσμια φοιτητική κοινότητά του όσο και το διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό. Οι συνεχιζόμενες επενδύσεις στη σύγχρονη πανεπιστημιούπολη και στις υποδομές εκπαίδευσης προσφέρουν ένα σύγχρονο διδακτικό περιβάλλον που στόχο έχει να εμπνέει τους φοιτητές και τις φοιτήτριές του.

Αφετηρία για Επιτυχημένη Διεθνή Σταδιοδρομία

Το Πανεπιστήμιο εργάζεται ώστε να αναπτύξει αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με τους εταίρους του και να δημιουργήσει διασυνδέσεις ανάμεσα σε φοιτητές, αποφοίτους, καθηγητές και τη βιομηχανία. Με αυτό τον τρόπο, οι φοιτητές και οι απόφοιτοί του έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν πραγματική γνώση και εμπειρία από την τριβή τους με την εργασιακή ζωή, ώστε να βοηθηθούν στη διαμόρφωση και ανάπτυξη των δεξιοτήτων που θα τους προετοιμάσουν για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στην ανταγωνιστική αγορά εργασίας μετά τις σπουδές τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 93,2% των αποφοίτων του Πανεπιστημίου εργοδοτούνται εντός 18 μηνών από την ολοκλήρωση των σπουδών τους.


Ποσοστά εργοδότησης ανά Σχολή

  • Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών και Κοινωνικών Επιστημών 91%
  • Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων 92%
  • Σχολή Επιστημών Αγωγής 91%
  • Σχολή Επιστημών και Μηχανικής 94%
  • Ιατρική Σχολή 99,8%
  • Νομική Σχολή 93%

 

Προγράμματα Σπουδών

https://www.unic.ac.cy/el/ola-ta-programmata-spoydon/


Βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=pybJRaU-G6c&list=PL9472rG99zEr-yl2OLzRoAfmu7bLKrx4a


Στοιχεία Επικοινωνίας

Λεωφ. Μακεδονίτισσας 46, CY-2417, T.Θ. 24005, CY-1700, Λευκωσία

E-mail: admissions@unic.ac.cy

unic.ac.cy

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Καθηγητές του προγράμματος και έμπειροι σύμβουλοι εισδοχής του Πανεπιστημίου θα βρίσκονται στη διάθεσή σας
Από την Επιστημονική Επιτροπή του 8ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου


Σχετικά άρθρα

Έκθεση Headway: Το 4% του συνολικού ΑΕΠ της Ε.Ε. δαπανάται για την αντιμετώπιση των ψυχικών νόσων
Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η κλιματική αλλαγή οδηγούν σε ένα νέο κύμα ψυχικών διαταραχών
Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς
Η Novo Nordisk Hellas εντείνει την προσπάθειά της για ενημέρωση σχετικά με το σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2
«The Lancet Diabetes & Endocrinology»: Η μελέτη ADAPT δείχνει τη θεραπευτική αξία των αντλιών ινσουλίνης
Έδειξε βελτιωμένο γλυκαιμικό έλεγχο και μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη θεραπεία