Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Janssen Ελλάδος: Η Gisella Dante στη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου
Ηγείται της στρατηγικής ανάπτυξης της εταιρείας
MSD: Τρεις σημαντικές ερευνητικές πρωτοβουλίες στη μάχη κατά του Covid-19
Η εταιρεία "θα αναπτύξει μια αποτελεσματική απάντηση στην πανδημία" δήλωσε ο CEO Kenneth C. Frazier


'Ανοιξε στην Αθήνα το πρώτο κατάστημα λιανικής με αναλώσιμα για το διαβήτη

8/2/2019 11:03:48 πμ
Έντονος προβληματισμός στους φαρμακοποιούς από τη σύμβαση του ΕΟΠΥΥ με τη Medtronic
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το πρώτο κατάστημα λιανικής για την πώληση αναλώσιμων υλικών για το διαβήτη άνοιξε στην Αθήνα, το οποίο είναι και το πρώτο σε όλη την Ευρώπη, «αποσπώντας» έτσι μια σειρά από ιατροτεχνολογικά προϊόντα που μέχρι σήμερα τα διακινούσαν αποκλειστικά οι φαρμακοποιοί.


Δεν πρόκειται για φαρμακείο αλλά για ένα καινοτόμο και εύκολα προσβάσιμο Medtronic DIABETES.SHOP, που λειτουργεί σε έναν άνετο χώρο στην «καρδιά» της Αθήνας, στον Πύργο των Αθηνών, περιοχή όπου λειτουργούν τα περισσότερα Διαβητολογικά Κέντρα και Ιατρεία.


Είναι το πρώτο κατάστημα λιανικής σε όλη την Ευρώπη που διακινεί αναλώσιμα για το διαβήτη, αφήνοντας πίσω του τα φαρμακεία που μέχρι σήμερα παραδοσιακά διακινούν συσκευές και αναλώσιμα για τους ασθενείς.


Οι εκπρόσωποι της εταιρείας Medtronic τονίζουν πως οι ασθενείς που το επισκέπτονται θα μπορούν να προμηθευτούν τα αναλώσιμα για το διαβήτη τύπου 1 και 2 της εταιρείας τους και παράλληλα να ενημερώνονται σε συνεδρίες των λίγων ατόμων για όλα όσα αφορούν τη νόσο τους αλλά και τους τρόπους διαχείρισής της. Οι εμπνευστές του εγχειρήματος τονίζουν πως θα σύντομα θα υπάρχουν και πολλές εκπλήξεις, όπως μαθήματα μαγειρικής για διαβητικούς, από εκπαιδευμένους σεφ, ενώ στο συγκεκριμένο κατάστημα η σκέψη είναι να πωλούνται σύντομα και αναλώσιμα υλικά για το διαβήτη και άλλων φαρμακευτικών εταιρειών.


Ο Managing Director της Medtronic Ελλάς, Δημήτρης Νίκας τόνισε πως «η τεχνολογία αποτελεί το μέλλον για το διαβήτη και θέλουμε να προσφέρουμε στους ασθενείς περισσότερη γνώση και πρόσβαση στις θεραπείες. Αυτό ακριβώς θα συμβαίνει στο DIABETES.SHOP. Επιπλέον, πρωτοβουλίες σαν αυτήν, αντανακλούν τη φιλοδοξία μας να φέρουμε τις τεχνολογίες και τις θεραπείες μας πιο κοντά στο κοινό και να παρέχουμε σε όλους καλύτερη πρόσβαση στις λύσεις που προσφέρει η Medtronic».


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες η νέα αυτή επιχειρηματική κίνηση από την πλευρά της Medtronic έχει προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό στους κύκλους των φαρμακοποιών, οι οποίοι αναζητούν τους όρους της σύμβασης που έχει η εταιρεία με τον ΕΟΠΥΥ για την εκτέλεση των όποιων συνταγών και τον τρόπο που μπορεί αυτό να γίνεται. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει ο ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ  η εταιρεία έχει ήδη υπογράψει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, εν αγνοία των φαρμακοποιών, από τις 07-02-2017, επομένως μπορεί και να εκτελεί τις συνταγές των ασφαλισμένων που επιλέγουν τα προϊόντα της.


Το όλο θέμα δημιουργεί και ηθικούς προβληματισμούς για το εάν τελικά μια ολόκληρη κατηγορία προϊόντων μπορεί να φύγει από το «περιβάλλον» του φαρμακείου, που μέχρι σήμερα τουλάχιστον τα διακινούσε αποκλειστικά ως ένας πιστοποιημένος χώρος υγείας.

Τι ανταπαντά στους φαρμακοποιούς η εταιρεία

Πάντως κύκλοι της εταιρείας Medtronic διευκρινίζουν ότι στο εν λόγω κατάστημα θα διακινούνται μόνο αναλώσιμα που αφορούν την αντλία έγχυσης ινσουλίνης και όχι άλλα προϊόντα που πιθανώς διακινεί η εταιρεία για το διαβήτη. Μέχρι στιγμής, τα συγκεκριμένα αναλώσιμα διακινούνται από μόλις 10 φαρμακεία των Αθηνών, τα οποία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και έχουν εκπαιδευτεί οι φαρμακοποιοί τους ώστε να τα χορηγούν στους ασθενείς και παράλληλα να μπορούν να τους εκπαιδεύουν και τους ίδιους.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τα μέλη των Φ.Σ. 'Αρτας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας
Σύμφωνα με το IQVIA Weekly αφορά όλα τα προϊόντα φαρμακείου


Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ- ΙΔΕΕΑΦ: Ολοκληρώθηκε το διαδικτυακό σεμινάριο για το Σακχαρώδη Διαβήτη
Για τα μέλη των Φ.Σ. 'Αρτας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας
Κεφάλαιο Αποζημίωσης Εξόδου Φαρμακοποιού: Αυξάνεται κατά 25% στους δικαιούχους
Αφορά όσους βγαίνουν στη σύνταξη και θα ξεκινήσει από τον Ιούλιο
Φαρμακεία: Θα πρέπει να αποσυρθούν άμεσα τα testers των καλλυντικών από τα ράφια
Υπάρχει άμεσος κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού