Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

'Ανοιξε η πλατφόρμα για την 4η δόση εμβολιασμού Covid-19

29/6/2022 2:38:30 πμ
Σε ποιους δεν θα προσφέρει πρόσθετο όφελος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η πλατφόρμα emvolio.gov.gr επιτρέπει ήδη από τη Δευτέρα 27/06 τον προγραμματισμό ραντεβού για την 4η (ή 2η αναμνηστική) δόση εμβολιασμού έναντι της Covid-19 σε άτομα ηλικίας 30-59 ετών. Στην Ελλάδα τα κρούσματα Covid-19 ξεπερνούν πλέον τις 20 χιλιάδες καθημερινά, έτσι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνιστά σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα -χωρίς όμως να την υποχρεώνει- να εμβολιαστεί για άλλη μία φορά προκειμένου να προστατευτεί από το νέο πανδημικό κύμα. 

Παράλληλα παραμένει η ισχυρή σύσταση για τον εμβολιασμό προς τους ανθρώπους άνω των 60 ετών.

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ανέφερε πως δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε η 4η δόση στα άτομα κάτω των 60 ετών που δεν έχουν προβλήματα υγείας. Μάλιστα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, διευκρίνισε πρόσφατα στο ΣΚΑΙ ότι όσοι έχουν νοσήσει και έχουν κάνει την τρίτη δόση είναι σαν να έχουν κάνει την τέταρτη.

Η ίδια ωστόσο προέτρεψε τους άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν ξανά, σημειώνοντας ότι μόνο το 17% εξ αυτών έχει ανταποκριθεί.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ώστε να πηγαίνουν οι πολίτες χωρίς ραντεβού
Μια βραδιά αφιερωμένη στην αξία του εμβολιασμού κατά του HPV και στις σύγχρονες εξελίξεις στην πρόληψη της πνευμονιοκοκκικής νόσου






Σχετικά άρθρα

Με προβλήματα στα logistics οι κατ’οίκον παραδόσεις των ΦΥΚ
Δημιουργήθηκαν εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης, είπε ο υπ. Υγείας
Κ. Παπαγιάννης: H ψηφιακή ωριμότητα το επόμενο βήμα στον μετασχηματισμό της υγείας
Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα στο 2ο SFEE Summit
ΠΕΦ: Το κενό της δημόσιας χρηματοδότησης στα φάρμακα φτάνει το 1,5 δισ. ευρώ
Στα ύψη και πάλι η υπερφορολόγηση της φαρμακοβιομηχανίας
Έρχεται νέο πρόγραμμα για την πρόληψη της νεφρικής δυσλειτουργίας
Ανακοίνωση από την Ειρήνη Αγαπηδάκη στο 2ο ΣΦΕΕ Summit