Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ανοικτά τεφτέρια 3 εκατ. ευρώ έχουν τα φαρμακεία της Αθήνας!

21/11/2018 11:49:02 πμ
Συνεχώς και αυξάνονται τα χρέη των ασθενών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ χρωστούν οι ασθενείς στα φαρμακεία της Αθήνας. Το παραδοσιακό "τεφτέρι", όχι μόνο έχει επιστρέψει αλλά δυστυχώς σφίγγει σαν θηλιά τους φαρμακοποιούς.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το iatronet για τα φαρμακεία της πρωτεύουσας, το χρέος που διατηρούν σταθερά οι ασφαλισμένοι στα φαρμακεία κυμαίνεται μεσοσταθμικά στα 1.000 ευρώ. Με δεδομένο ότι το παραδοσιακό αυτό κανάλι διάθεσης φαρμάκων αφορά στο λεκανοπέδιο 3.200 σημεία πώλησης, με μία απλή μαθηματική πράξη καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η μαύρη τρύπα που έχει δημιουργηθεί ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ.


Ωστόσο, το θέμα δεν είναι μόνο αυτό, αλλά και το γεγονός ότι πολλά από αυτά τα χρέη δεν ξεπληρώνονται ουσιαστικά, αλλά μετακυλίονται τον επόμενο μήνα, καθώς έρχονται τα νέα φάρμακα που θέλει ο ασθενής για την υγεία του. Την ίδια στιγμή, αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, σημαντικό τμήμα των χρεών είναι μετέωρο με κίνδυνο να μην αποπληρωθεί ποτέ. Έτσι, ενώ το προηγούμενο διάστημα οι επισφάλειες έδειχναν κάποια συγκράτηση, σήμερα έχουν και πάλι ξεφύγει. Όπως ανέφερε φαρμακοποιός, υπάρχουν ασθενείς που δεν έχουν να πληρώσουν τα χρέη τους, αλλά από την άλλη πρέπει να αγοράσουν τα φάρμακα του επόμενου μήνα. Σε αυτό το πλαίσιο επιλέγουν από ντροπή να πάνε σε άλλο φαρμακείο, για να προμηθευτούν τα φάρμακά τους δημιουργώντας και εκεί χρέη. Επίσης, πολλοί ασθενείς προμηθεύονται τα φάρμακά τους πριν ακόμη αυτά συνταγογραφηθούν, καθώς το περιβόητο ραντεβού με το γιατρό μπορεί να εμφανίζει καθυστέρηση ένα μήνα ή και περισσότερο ή να ακυρώθηκε.


Δεν θα ήταν λοιπόν άκυρο κάποιος να ισχυριστεί ότι αυτή τη στιγμή οι επισφάλειες από τους ασφαλισμένους έχει ξεπεράσει για τα φαρμακεία της Αθήνας το 20%. Το αντίστοιχο ποσοστό στη Θεσσαλονίκη εκτιμάται στο 18% και στη Λάρισα από 15% μέχρι 18%, ενώ σε ανάλογα ποσοστά με τη Θεσσαλική πόλη φαίνεται να είναι και η Πάτρα. Αξίζει να αναφερθεί ότι πριν από ένα χρόνο περίπου, οι επισφάλειες στην Αθήνα υπολογίζονταν στο 15%.


ΠΗΓΗ

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου