Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ανοικτά τα φαρμακεία της Αττικής έως τις 2.30 το μεσημέρι

25/3/2014 7:59:17 μμ
Στις 4 το απόγευμα γενική συνέλευση του ΦΣΑ. Στις 20.30 συνεδριάζει και ο Φ.Σ. Αχαΐας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Ανοιχτά θα είναι την Τετάρτη 26 Μαρτίου μέχρι τις 2:30 το μεσημέρι, τα φαρμακεία της Αττικής, παρά το γεγονός ότι ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει κηρύξει από την Τετάρτη 26 Μαρτίου απεργία διαρκείας, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής ενημέρωσε τα μέλη του ότι "στις 26 Μαρτίου, τα φαρμακεία του ΦΣΑ θα παραμείνουν ανοικτά έως τις τις 2:30 το μεσημέρι, μετά αρχίζει ο αγώνας και θα λειτουργούν μόνο διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα”.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής πραγματοποιεί γενική συνέλευση στις 4 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Ιντερκοντινένταλ.

Η διαφοροποίηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, αναμενόμενη από πολλούς, οφείλεται στο γενικότερο κλίμα που έχει διαμορφωθεί μετά τη συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, καθώς οι δυο σύλλογοι διαφωνούν ριζικά στον τρόπο οργάνωσης των απεργιακών κινητοποιήσεων και διεκδικήσεων.

Μετά την εξέλιξη αυτή, είναι πιθανό και άλλοι σύλλογοι να ξεκινήσουν την απεργία από την Πέμπτη, ακολουθώντας το παράδειγμα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

Επίσης, το Δ.Σ. του Φ.Σ. Αχαΐας που συνήλθε εκτάκτως την Τρίτη 25 Μαρτίου, σε απαρτία, με μοναδική απουσία λόγω ασθενείας του αντιπροέδρου, ανοικτό και με παρουσία αρκετών μελών του συλλόγου, αποφάσισε με ψήφους 6 έναντι 2, να γίνει Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 26 Μαρτίου και ώρα 20:30 για να αποφασίσει για τις κινητοποιήσεις του Φ.Σ. Αχαΐας ενόψει της ψήφισης του γνωστού νομοσχεδίου που διαλύει τα φαρμακεία και μαζί με αυτά και τη φαρμακευτική περίθαλψη στη χώρα μας.

Η πρόταση του προεδρείου, πάλι με 6-2, είναι η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της προχθεσινής Γ.Σ. του Π.Φ.Σ.

Πιο συγκεκριμένα, 24ωρες κυλιόμενες απεργίες, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή με ελάχιστο αριθμό φαρμακείων ασφαλείας και την Κυριακή μετάβαση όλων των μελών του συλλόγου στη Βουλή, μαζί με τους υπόλοιπους φαρμακοποιούς όλης της χώρας, κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου. Αν η ήμερα ψήφισης του νομοσχεδίου μετατεθεί για Δευτέρα 31 Μαρτίου, οι κυλιόμενες απεργίες θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα και η μετάβαση στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί την ημέρα αυτή.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Μανόλης Κατσαράκης, Γεν. Γραμματέας ΠΦΣ, πρόεδρος Φ.Σ. Χανίων
Η αναγνώριση και η επέκταση των υπηρεσιών τους στο επίκεντρο






Σχετικά άρθρα

Φαρμακείο στα δικαστήρια των ΗΠΑ εναντίον Eli Lilly & Novo Nordisk
Τις κατηγορεί για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές
PEIFASYN Academy: Το πρώτο live webinar της χρονιάς για τη βιταμίνη D
Ένα σημαντικό σεμινάριο για φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείων
Οι βασικές κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας στα φαρμακεία όλης της χώρας
Γράφει ο Μανόλης Κατσαράκης, Γεν. Γραμματέας ΠΦΣ, πρόεδρος Φ.Σ. Χανίων