Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ανδρέας Γαλανόπουλος: 800-900 φαρμακεία θα κλείσουν μέσα στο 2013!

28/2/2013
Μεγάλες ανακατάτάξεις στο χώρο της αγοράς φαρμάκου στη χώρα μας προβλέπει για το 2013 ο πρόεδρος του ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε. Ανδρέας Γαλανόπουλος και διευκρινίζει χαρακτηριστικά ότι «θα επιβιώσουν μόνον οι επιχειρήσεις οι οποίες θα αντιληφθούν το πνεύμα το οποίο επιβάλλει η βαθιά κρίση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Μεγάλες ανακατατάξεις στο χώρο της αγοράς φαρμάκου στη χώρα μας προβλέπει για το 2013 ο πρόεδρος του ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε. Ανδρέας Γαλανόπουλος και διευκρινίζει χαρακτηριστικά ότι «θα επιβιώσουν μόνον οι επιχειρήσεις οι οποίες θα αντιληφθούν το πνεύμα το οποίο επιβάλλει η βαθιά κρίση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας».


Μιλώντας στο ygeia360.gr, ο Ανδρέας Γαλανόπουλος σημειώνει ότι το πλέον πιθανό είναι να κλείσουν 800-900 φαρμακεία σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος του 2013, ιδίως στα αστικά κέντρα Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα κλπ., καθώς και ότι μέχρι το καλοκαίρι του έτους θα επέλθουν οι πιο ραγδαίες από τις αλλαγές στο χώρο του φαρμάκου στη χώρα μας. «Η αγορά θα ισορροπήσει μόνον κατά τα τέλη του 2013 σε νέο σημείο ισορροπίας», συμπληρώνει.
Ο Ανδρέας Γαλανόπουλος θεωρεί ότι πρόκειται για βέβαιη εξέλιξη η αποχώρηση κάποιων φαρμακευτικών εταιρειών από την ελληνική αγορά μέσα στο τρέχον έτος, ενώ λουκέτο αναμένει να βάλουν και ορισμένες φαρμακαποθήκες.


«Το μέλλον της αγοράς του φαρμάκου, και ιδιαίτερα των φαρμακοποιών, είναι στις συνέργειες», τονίζει επίσης ο Ανδρέας Γαλανόπουλος και εξηγεί ότι «ούτε η χώρα ούτε το ελληνικό φαρμακείο θα επιστρέψουν ποτέ στο παρελθόν των παχιών αγελάδων. Τέρμα οι πισίνες και τα Καγιέν. Οι συνέργειες είναι η μόνη στρατηγική για τον Έλληνα φαρμακοποιό εάν αυτός θέλει να ανταγωνιστεί με αποτελεσματικότητα και επιτυχία τις αλυσίδες και, ίσως, τα σούπερ μάρκετ».

 


Πηγή: ygeia360.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Συνέντευξη του Γιάννη Μαλλιαρού, προέδρου του Ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ
Και αντιπρόεδρος ο Αλέξανδρος Σταματάκος






Σχετικά άρθρα

Φαρμακείο στα δικαστήρια των ΗΠΑ εναντίον Eli Lilly & Novo Nordisk
Τις κατηγορεί για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές
PEIFASYN Academy: Το πρώτο live webinar της χρονιάς για τη βιταμίνη D
Ένα σημαντικό σεμινάριο για φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείων
Οι βασικές κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας στα φαρμακεία όλης της χώρας
Γράφει ο Μανόλης Κατσαράκης, Γεν. Γραμματέας ΠΦΣ, πρόεδρος Φ.Σ. Χανίων