Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Αναστασία Γερολυμάτου: Η γηραιότερη Windsurfer στον κόσμο αποσπά ρεκόρ Guinness

28/1/2021 2:08:48 μμ
Και στέλνει το μήνυμα ότι ο καρκίνος του πνεύμονα δεν είναι ανίκητος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ένα μήνυμα δύναμης και αισιοδοξίας για την πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα απευθύνει η 82χρονη Αναστασία Γερολυμάτου από την Κεφαλλονιά, κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ Guinness ως η γηραιότερη Windsurfer στον κόσμο, μέσω video που ευγενώς παραχώρησε στο «FairLife - Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα», τον πρώτο μη κερδοσκοπικό κοινωνικό φορέα για τον καρκίνο του πνεύμονα που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα στη μνήμη του Simon Βell, 57 ετών, ο οποίος έχασε τη μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα τον Αύγουστο του 2020.

Η Αναστασία Γερολυμάτου έγινε ευρύτερα γνωστή, όταν τον Αύγουστο του 2019 διένυσε πάνω στην ιστιοσανίδα της απόσταση 18 ναυτικών μιλίων, πραγματοποιώντας τον διάπλου Κεφαλονιάς - Κυλλήνης. Ξεκίνησε να κάνει windsurfing όταν ήταν 41 χρονών και από τότε δεν έχει σταματήσει να σερφάρει, αποδεικνύοντας πως η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός! «Πρόσφατα χάσαμε τον αδερφό του άντρα μου.

Δεν έκανε ποτέ εξετάσεις, λέγοντας ότι είναι «βουνίσιος» και ότι δεν έχει ανάγκη τέτοια. Δυστυχώς όταν κατάλαβε κάτι παρόμοιο ήταν πλέον αργά, αφού τον είχε πειράξει στον πνεύμονα. Εάν έκανε εξετάσεις νωρίτερα θα το είχε σίγουρα ανακαλύψει και θα ήταν σήμερα ακόμα κοντά μας».

Δείτε περισσότερα στο video του YouTube. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο
Σχετικά με τους καρκίνους του πνεύμονα και του τραχήλου της μήτρας






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους