Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ανάπτυξη Φαρμάκου και Αρχές Φαρμακευτικής Πολιτικής

31/8/2023 9:24:13 μμ
Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΕΚΠΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το σεμινάριο «Ανάπτυξη Φαρμάκου και Αρχές Φαρμακευτικής Πολιτικής» απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου της Υγείας και της Οικονομίας, φοιτητές των συναφών γνωστικών πεδίων, αλλά και κάθε κάτοχο πτυχίου ανώτερης ή ανώτατης εκπαίδευσης που επιθυμεί να κατανοήσει το ρυθμιστικό πλαίσιο του φαρμάκου στη χώρα και τον ΕΜΑ και τις αρχές διαμόρφωσης σύγχρονης φαρμακευτικής πολιτικής.

Στους συμμετέχοντες θα αναπτυχθούν οι βασικές αρχές που διέπουν την ανάπτυξη φαρμάκων, το ρυθμιστικό πλαίσιο έγκρισης, τιμολόγησης, κυκλοφορίας και αποζημίωσης στη χώρα και την ΕΕ, αλλά και οι βασικές αρχές που πρέπει να διέπουν μια σύγχρονη φαρμακευτική πολιτική. Στο πλαίσιο αυτό, θα προσεγγιστούν οι σύγχρονες τάσεις και οι παράγοντες που τη διαμορφώνουν, δηλαδή οι εκάστοτε προτεραιότητες και περιορισμοί, οι κοινωνικές παράμετροι, τα εργαλεία διαχείρισης και οι οικονομικές δυνατότητες.

Ταυτόχρονα, θα αναδειχθεί η στενή αλληλεπίδραση όλων των προηγούμενων με τη χάραξη φαρμακευτικής πολιτικής σε εγχώριο επίπεδο. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει θεωρητικές διαλέξεις, αλλά και φροντιστηριακή άσκηση, στα πλαίσια των οποίων θα εφαρμόσουν τις θεωρητικές αρχές και γνώσεις που έλαβαν οι φοιτητές. Ακαδημαϊκός υπεύθυνος είναι ο Δημήτριος Φιλίππου, Επικ. Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Απονεμήθηκαν και δύο ειδικά βραβεία «αριστίνδην»
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)






Σχετικά άρθρα

ΤΕΑΥΦΕ: Έρχεται η δυνατότητα πληρωμής εισφορών σε όλες τις τράπεζες
Αυτό ανακοινώθηκε στην 1η συνάντηση των Δ.Σ. ΠΦΣ & του Ταμείου
Τον Ιούνιο ξεκινά το πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου με τη συμμετοχή των φαρμακείων
Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου εθνικού προγράμματος «Προλαμβάνω»
Τα 2 ελληνικά φαρμακεία που πιστοποιήθηκαν διεθνώς στο πλαίσιο του «Pharmacists for the Future»
Πρόκειται για το παγκόσμιο πρόγραμμα της L'OREAL για βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική ενσωμάτωση