Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ανάπτυξη Φαρμάκου και Αρχές Φαρμακευτικής Πολιτικής

31/8/2023 9:24:13 μμ
Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΕΚΠΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το σεμινάριο «Ανάπτυξη Φαρμάκου και Αρχές Φαρμακευτικής Πολιτικής» απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου της Υγείας και της Οικονομίας, φοιτητές των συναφών γνωστικών πεδίων, αλλά και κάθε κάτοχο πτυχίου ανώτερης ή ανώτατης εκπαίδευσης που επιθυμεί να κατανοήσει το ρυθμιστικό πλαίσιο του φαρμάκου στη χώρα και τον ΕΜΑ και τις αρχές διαμόρφωσης σύγχρονης φαρμακευτικής πολιτικής.

Στους συμμετέχοντες θα αναπτυχθούν οι βασικές αρχές που διέπουν την ανάπτυξη φαρμάκων, το ρυθμιστικό πλαίσιο έγκρισης, τιμολόγησης, κυκλοφορίας και αποζημίωσης στη χώρα και την ΕΕ, αλλά και οι βασικές αρχές που πρέπει να διέπουν μια σύγχρονη φαρμακευτική πολιτική. Στο πλαίσιο αυτό, θα προσεγγιστούν οι σύγχρονες τάσεις και οι παράγοντες που τη διαμορφώνουν, δηλαδή οι εκάστοτε προτεραιότητες και περιορισμοί, οι κοινωνικές παράμετροι, τα εργαλεία διαχείρισης και οι οικονομικές δυνατότητες.

Ταυτόχρονα, θα αναδειχθεί η στενή αλληλεπίδραση όλων των προηγούμενων με τη χάραξη φαρμακευτικής πολιτικής σε εγχώριο επίπεδο. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει θεωρητικές διαλέξεις, αλλά και φροντιστηριακή άσκηση, στα πλαίσια των οποίων θα εφαρμόσουν τις θεωρητικές αρχές και γνώσεις που έλαβαν οι φοιτητές. Ακαδημαϊκός υπεύθυνος είναι ο Δημήτριος Φιλίππου, Επικ. Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αποτυπώνονται στη νέα έκθεση της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας
Σύμφωνα με έρευνα από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)


Σχετικά άρθρα

Απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου ζητούν οι φαρμακοποιοί της Αττικής
«Επωμιζόμαστε το βάρος μιας φοροδιαφυγής που δεν μας αφορά», επισημαίνουν τα μέλη του ΦΣΑ
ΠΦΣ: «Η απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών έχει αποτέλεσμα»
Απάντηση στις πρόσφατες διαμαρτυρίες των φαρμακαποθηκαρίων
ΦΣΘ: Η 19η εθελοντική αιμοδοσία στις 4 Δεκεμβρίου 2023
Οδηγίες για τους αιμοδότες
Οι ανάγκες, τα κενά και οι ελλείψεις στη φαρμακευτική εκπαίδευση
Αποτυπώνονται στη νέα έκθεση της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας