Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Αναπτύσσεται τεστ-Pap που θα διαγιγνώσκει και άλλα είδη καρκίνων

11/1/2013
Για χρόνια οι γιατροί δυσαρεστούνται που δεν υπάρχει τεστ Παπανικολάου για τον καρκίνο των ωοθηκών. Ερευνητές ανέφεραν τώρα ενθαρρυντικά σημάδια ότι μελλοντικά μπορεί να υπάρξει.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Για χρόνια οι γιατροί δυσαρεστούνται που δεν υπάρχει τεστ Παπανικολάου για τον καρκίνο των ωοθηκών. Ερευνητές ανέφεραν τώρα ενθαρρυντικά σημάδια ότι μελλοντικά μπορεί να υπάρξει.

 

Ερευνητές προσπάθησαν να επαναχρησιμοποίησαν το Pap, έτσι ώστε να μπορούσε να εντοπίσει αρχικά σημάδια και άλλων γυναικολογικών καρκίνων.

 

Ερευνητές του Johns Hopkins University χρησιμοποίησαν εκλεπτυσμένη εξέταση DNA σε δείγματα Pap για να ανακαλύψουν τις ενδείξεις-γονιδιακές μεταλλάξεις που δείχνουν την ύπαρξη καρκίνου.

 

Σε προκαταρκτική έρευνα, ανέλυσαν επιχρίσματα Pap 46 γυναικών, που ήδη είχαν διαγνωστεί με καρκίνο των ωοθηκών ή του ενδομητρίου. Η νέα τεχνική ανακάλυψε όλους τους καρκίνους του ενδομητρίου και 41% των ωοθηκών, ανέφερε η ομάδα στο περιοδικό Science Translational Medicine.

 

Πρόκειται για έρευνα πολύ αρχικού σταδίου και οι γυναίκες δεν θα πρέπει να περιμένουν αλλαγή στο Pap ρουτίνας. Θα χρειαστούν χρόνια επιπλέον δοκιμών για να αποδειχτεί αν η τεχνική PapGene θα μπορούσε να δρα ως εργαλείο αξιολόγησης και να εντοπίζει τον καρκίνο σε γυναίκες που πίστευαν ότι είναι υγιείς.

 

Τώρα ξεκινά η σκληρή δουλειά, δήλωσε ο Dr. Luis Diaz, του Hopkins. Η ομάδα συλλέγει εκατοντάδες επιπλέον δείγματα τεστ Pap για περαιτέρω έρευνα και διερευνά τρόπους ενίσχυσης του εντοπισμού του καρκίνου των ωοθηκών. Αν τελικά πετύχει, η ασθενής δεν θα αισθάνεται κάτι διαφορετικό και το τεστ δεν θα πραγματοποιείται διαφορετικά. Η επιπλέον εργασία θα γίνεται στο εργαστήριο.

 

Η τεχνική με γονιδιακή βάση αποτελεί νέα προσέγγιση στην εξέταση του καρκίνου.

 

Ο ειδικός Michael Melner, δήλωσε ότι είναι πολύ ενθαρρυντικό και δείχνει μεγάλη δυνατότητα.

 

Η ομάδα του Hopkins βασίστηκε στο τεστ Pap, και σε μια πιο νέα τεχνολογία που χρησιμοποίησε με αυτό και ερεύνησε για ενδείξεις DNA άλλων γυναικολογικών όγκων. Ανέπτυξε μέθοδο για να εξετάζει γρήγορα τα δείγματα Pap για τις συγκεκριμένες μεταλλάξεις χρησιμοποιώντας συνήθη εξοπλισμό γενετικής που δεν θα επιβαρύνει πολύ το κόστος ενός Pap-και-HPV test. Ο ερευνητής δήλωσε ότι η τεχνική θα μπορούσε να εντοπίσει όγκους αρχικού και πιο προχωρημένου σταδίου. Τεστ Pap 14 υγιών γυναικών δεν οδήγησαν σε κανένα λανθασμένο συναγερμό.

 

Πηγή: iatronet.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα






Σχετικά άρθρα

MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»
Υπ. Υγείας: Συστάσεις για την προστασία των πολιτών από την αφρικανική σκόνη
Αποφεύγεται η σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους