Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Αναπτύχθηκαν "έξυπνα" μπουκάλια χαπιών

6/12/2019 3:14:45 μμ
Προάγουν τη συμμόρφωση στην αγωγή
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η συμμόρφωση στην αγωγή είναι ένας μείζων παράγοντας για την έκβαση της θεραπείας, όπως αναδεικνύεται από μελέτη του Εθνικού Κέντρου Βιοτεχνολογικών Πληροφοριών των ΗΠΑ που έδειξε ότι το 25-50% των ασθενών σε όλο τον κόσμο δεν λαμβάνουν τα φάρμακά τους σύμφωνα με τις συστάσεις των ειδικών.

Μάλιστα η μη συμμόρφωση έχει συνδεθεί μόνο στις ΗΠΑ με 125.000 θανάτους, με το 10% των νοσηλειών και με κόστη ύψους 289 δισ. δολαρίων ετησίως.

Στοιχεία από το Ηνωμένο Βασίλειο δείχνουν επίσης ότι φάρμακα συνολικής αξίας 90 εκατομμυρίων λιρών ετησίως εκτιμάται ότι παραμένουν στα σπίτια των ασθενών, εν μέρει λόγω της λανθασμένης λήψης των δόσεων.

Στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος, όλο και περισσότερες εφαρμογές έξυπνων συσκευών έρχονται για να ενθαρρύνουν τον ασθενή να λαμβάνει τα φάρμακά του, ενώ ενημερώνουν σχετικά και τον θεράποντα γιατρό.

Η εξέλιξη στον τομέα είναι τα «έξυπνα» μπουκάλια χαπιών, τα οποία συνδέονται με εφαρμογή για έξυπνες συσκευές και βοηθούν ακόμα πιο αποτελεσματικά στη διαχείριση της φαρμακευτικής αγωγής. Για παράδειγμα, μια εφαρμογή υπενθυμίζει στον ασθενή να πάρει τη δόση και εφόσον ασθενής ανταποκριθεί ένα έξυπνο μπουκάλι «ενημερώνει» την εφαρμογή και ένα εξωτερικό κέντρο ελέγχου ότι η δόση χορηγήθηκε. Μέχρι την ώρα της επόμενης δόσης, το μπουκάλι μένει κλειδωμένο, ώστε να αποφεύγεται ο διπλασιασμός της δόσης.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πρόκειται για το Epsilon Smart Ergani Advanced
Πρόταση του ΠΦΣ που «πέρασε» από τους εμπλεκόμενους φορείς






Σχετικά άρθρα

AstraZeneca: Μια νέα θεραπευτική επιλογή για παιδιά με σοβαρό ηωσινοφιλικό άσθμα
Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών
ΕΜΑ: Αποφάνθηκε οριστικά ότι τα φάρμακα GLP-1 δεν σχετίζονται με αυτοκτονικές τάσεις
Ετοιμάζει όμως ειδική ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας για την από του στόματος σεμαγλουτίδη
Νέα ένδειξη & νέα δεδομένα για την πεμπρολιζουμάμπη
Σχετικά με τους καρκίνους του πνεύμονα και του τραχήλου της μήτρας
Η σωματική άσκηση ως συμπληρωματική θεραπεία χρόνιων νόσων
Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. που προωθεί τη θεσμοθέτησή της