Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Ανανεωμένος οδηγός για τις υπηρεσίες εμβολιασμού στα φαρμακεία

7/4/2025 5:01:51 μμ
Παρέχεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ολόκληρη τη γνώση και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την παροχή υπηρεσιών εμβολιασμού στα φαρμακεία παρέχει η Διεθνής Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP) σε ένα ανανεωμένο εγχειρίδιο – οδηγό με τίτλο: «FIP knowledge and skills reference guide for professional development in vaccination services» (δείτε τον εδώ ). 


Στόχος της Ομοσπονδίας είναι να συμβάλλει στην επαγγελματική εξέλιξη του κλάδου αλλά και στην ανάδειξη του ζωτικού του ρόλου στην ανοσοποίηση των πληθυσμών παγκοσμίως, προσφέροντας στους φαρμακοποιούς τα εφόδια που χρειάζονται για να παρέχουν αυτήν την υπηρεσία αποτελεσματικά.


Ο νέος οδηγός μέσω infographics παρουσιάζει όλο το φάσμα της συνεισφοράς των φαρμακοποιών, από την εκπαίδευση των πολιτών μέχρι και τη διεξαγωγή του εμβολιασμού, λαμβάνοντας υπόψη τη νέα τεχνολογία των εμβολίων. Επίσης παρέχει καθοδήγηση για την αντιμετώπιση των σχετικών προκλήσεων, όπως είναι η αμφισβήτηση και η φοβία έναντι στα εμβόλια, η παραπληροφόρηση αλλά και οι ρυθμιστικές εξελίξεις στον τομέα.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οδηγός μπορεί να αποτελέσει πηγή πληροφόρησης και για τους καθηγητές/εκπαιδευτές φαρμακοποιών και τους παρόχους προγραμμάτων δια βίου εκπαίδευσης.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Διευθυντής Εξωτερικών Υποθέσεων της MSD Ελλάδος συμμετείχε στο 15ο συνέδριο «The Future of Healthcare in Greece»
Η νέα φαρμακευτική νομοθεσία είναι μια χαμένη ευκαιρία σύμφωνα με τους δύο φορείς






Σχετικά άρθρα

Πέντε οραματιστές φαρμακοποιοί έφεραν την επανάσταση στη φαρμακευτική φροντίδα
Εξασφαλίζοντας την πρόσβαση σε υπηρεσίες και φάρμακα στην Αφρική
Αγγλία: Δημιουργείται πλατφόρμα εύρεσης φαρμακείου για αντιγριπικό εμβολιασμό
Ώστε να πηγαίνουν οι πολίτες χωρίς ραντεβού
PGEU: Υπηρεσίες και προσωπικό φαρμακείου χρειάζονται ενίσχυση
Ο ρόλος των φαρμακοποιών πάντως αναγνωρίζεται
ΟΣΦΕ: Οι ΣΥ.ΦΑ. είναι ικανοί να αντέξουν στον χρόνο
Όπως αναδείχθηκε στο 38ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας