Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Συμβουλές ομορφιάς

τελευταία νέα

Βγήκε η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την υποβολή των συνταγών
Πρέπει να επικαιροποιηθούν τα προγράμματα των φαρμακείων, επισημαίνει ο ΦΣΘ
1,6 δισ. ευρώ πληρώσαμε από την τσέπη μας για φάρμακα το 2021
Σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ για λογαριασμό του ΣΦΕΕ

Ανανεωμένη και λαμπερή με τις νέες και μη επεμβατικές θεραπείες

19/10/2016 1:12:59 μμ
Φθινοπωρινές θεραπείες ανανέωσης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo 

Το καλοκαίρι, είμαστε ξένοιαστοι, απολαμβάνουμε τον ήλιο, συχνά χωρίς όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις. Όταν έρχεται το φθινόπωρο, παρατηρούμε πολλές φορές μικρές ρυτίδες, πανάδες, χαλάρωση και αφυδατωμένο πρόσωπο.


Νέες λεπτές ρυτίδες εμφανίζονται το φθινόπωρο, παλιές που έγιναν πιο έντονες, πανάδες, χαλάρωση, αφυδατωμένο πρόσωπο, είναι μερικά από τα σημάδια του καλοκαιριού, που όσο «χάνει την ηλιοκαμένη όψη του» , μας ανησυχούν. Επίσης, ενώ με το κολύμπι, συνήθως το σώμα μας γίνεται πιο σφικτό, οι πιθανές ατασθαλίες στο φαγητό, μπορεί να μας προσθέσουν κιλά ή και κυτταρίτιδα.


Παλιότερα, τη λύση σε όλα αυτά τα αισθητικά προβλήματα έδινε μόνο η πλαστική χειρουργική.


Σήμερα, χάρη στη συνεχή εξέλιξη στην πλαστική χειρουργική (τόσο στις μεθόδους όσο και στην τεχνολογία που χρησιμοποιείται), υπάρχουν σήμερα αποτελεσματικές μη επεμβατικές θεραπείες, που μας χαρίζουν εύκολα και γρήγορα την ανανέωση και τη λάμψη που θέλουμε. O πλαστικός χειρουργός κ. Παναγιώτης Σάνδρης, Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Αισθητικής Ιατρικής Lasermed, προτείνει:


«Για το πρόσωπο, εξαιρετική είναι η μέθοδος Total Face, που συνδυάζει σύσφιγξη με μονοπολικό RF, Lipolift 4ης γενιάς και Liquid Face Lift (αναδόμηση προσώπου με συνδυασμό ενέσιμων), για μία πολύ φυσική βελτίωση στην όψη, χωρίς αλλοίωση των χαρακτηριστικών. Χρησιμοποιώντας συστήματα με τις τελευταίες εξέλιξεις στην τεχνολογία RF, επιτυγχάνεται σημαντική σύσφιγξη με επίδραση στις ίνες του κολλαγόνου του δέρματος και του υποδορίου. Τα βλέφαρα, οι παρειές και το μέτωπο αποκτούν λεία, σφριγηλή όψη. Ιδιαίτερα επωφελείται η περιοχή του οβάλ του προσώπου, επιτυγχάνοντας ένα ήπιο mini-lift. Η βελτίωση συνεχίζεται τους επόμενους μήνες, γρήγορα, εύκολα και απλά για 3-4 μήνες και τα αποτελέσματα διαρκούν 2-2,5 χρόνια. Και μετά τη θεραπεία δεν υπάρχει καθόλου ερεθισμός. Επιστρέφετε αμέσως στη δουλειά σας».


«Εξελίξεις, όμως, έχουμε και στις γνωστές ενέσιμες θεραπείες», προσθέτει ο κ. Σάνδρης: «Ο τρόπος εφαρμογής του Botox εξελίχθηκε και πλέον γίνεται με πολύ πιο ήπια αποτελέσματα, χωρίς να «σηκώνονται» αφύσικα τα βλέφαρα και χωρίς να μένει «παγωμένο» και ανέκφραστο το μέτωπο. Με νέο τρόπο εφαρμογής, χωρίς τα αντιαισθητικά «βουναλάκια» για μισή ώρα μετά. Επίσης, έχουμε και τη νέα εφαρμογή του Botox στο περίγραμμα του προσώπου, το Nefertiti lift, για ένα ομαλό χωρίς «κρεμάσματα» οβάλ του προσώπου».


Επίσης και οι άντρες προστρέχουν τα τελευταία χρόνια στις μη επεμβατικές θεραπείες της πλαστικής χειρουργικής, θέλοντας να καταπολεμήσουν το τοπικό πάχος, να επιτύχουν σύσφιξη ή να επέμβουν στα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με ήπιο τρόπο. Βέβαια και η αποτρίχωση είναι κάτι που ενδιαφέρει άντρες και γυναίκες, ειδικά πριν το καλοκαίρι. Συχνά, άντρας και γυναίκα, έρχονται μαζί, ως ζευγάρι στον πλαστικό χειρουργό.


«Τέλος», μας ενημερώνει ο κ. Σάνδρης, «επειδή τα τελευταία 15 χρόνια, το επίπεδο της πλαστικής χειρουργικής στην Ελλάδα, έχει ανέβει σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουμε πλέον και ασθενείς από το εξωτερικό»


Περισσότερες πληροφορίες: www.sandris.eu


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αλλά μετά από έξι χρόνια χρειάζεται πλέον οικονομική βοήθεια
Γράφει η Ελένη Μπαλαμπάνη, Βιοπαθολόγος – Μικροβιολόγος


Σχετικά άρθρα

Εμμηνόπαυση και καλοκαίρι: Οδηγίες για τη φροντίδα του δέρματος
Από τη Δέσποινα Αρναούτογλου, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, Master Αισθητικής Ιατρικής, Μέλος Επιστημονικής Επιτροπής της Ελληνικής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης
Ακμή: Μπορούν τα προβιοτικά να τη θεραπεύσουν;
Γράφει ο Δρ Χρήστος Στάμου, Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος
Προϊόντα για τα μαλλιά: Πόσο απαραίτητα μας είναι;
Έρευνα από το γερμανικό Σύνδεσμο Καλλυντικών & Αρωμάτων δίνει την απάντηση
ΠΣΒΑΚ: Οι e-πωλήσεις καλλυντικών μετά την πανδημία
Η ανοδική αύξηση θα συνεχιστεί