Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ανακοίνωση του Π.Φ.Σ. σχετικά με την υπ. Απόφαση για τα 89 φάρμακα υψηλού κόστους

23/1/2009
«Μέχρι ότου γίνουν οι αναγκαίες ενέργειες προς τακτοποίηση του θέματος, σας συνιστούμε να μην χορηγείτε τα φάρμακα αυτά»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Σχετικά με την υπουργική απόφαση (Φ.Ε.Κ. 2717/31.12.2008) για τα 89 φάρμακα υψηλού κόστους που θα χορηγούνται και από τα ιδιωτικά φαρμακεία (πέραν των νοσοκομειακών φαρμακείων), ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (Π.Φ.Σ.) εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

 

«Σας υπενθυμίζουμε το ανεφάρμοστο του άρθρου 9* του Ν. 3457/2006 για την χορήγηση των φαρμάκων αυτών από όπου προκύπτει η Υπουργική απόφαση που προαναφέραμε (Φ.Ε.Κ. 2717/31.12.2008).

Μέχρι ότου γίνουν οι αναγκαίες ενέργειες προς τακτοποίηση του θέματος, σας συνιστούμε να μην χορηγείτε τα φάρμακα αυτά.

Όπως είναι διατυπωμένο το συγκεκριμένο άρθρο του Ν. 3457/2006 και η εξ αυτού Υπουργική απόφαση, σε κάθε χορήγησή, συνυπολογιζομένης και της φορολογικής επιβάρυνσης, θα έχετε χάσιμο 10,56% στην τιμή που τα πουλάτε.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος συνεχίζει τις προσπάθειες ώστε να γίνει αντιληπτή η σημασία των κινήτρων για την χορήγηση των ακριβών φαρμάκων από τα φαρμακεία στα πλαίσια του κοινωνικού ρόλου των φαρμακοποιών».


*
(Ν. 3457/2006, Άρθρο 9):

«Σε εξωτερικούς ασθενείς που είναι ασφαλισμένοι του Δημοσίου και όλων των φορέων και κλάδων ασφάλισης ασθένειας χορηγούνται, χωρίς συμμετοχή των ασφαλισμένων, από τα φαρμακεία των κρατικών νοσοκομείων και τα ιδιωτικά φαρμακεία, ιδιοσκευάσματα υψηλού κόστους, τα οποία έχουν άδεια κυκλοφορίας μόνο για νοσοκομειακή χρήση. Στην περίπτωση που τα ανωτέρω ιδιοσκευάσματα χορηγούνται από ιδιωτικά φαρμακεία, τα φαρμακεία αυτά τα προμηθεύονται και τα διαθέτουν στην ίδια τιμή και με τους ίδιους όρους με τα φαρμακεία των κρατικών νοσοκομείων. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζονται και αναθεωρούνται τα ιδιοσκευάσματα αυτά, οι παθήσεις, η διαδικασία χορήγησης τους και κάθε άλλη λεπτομέρεια σχετική με την υλοποίηση των διατάξεων του παρόντος άρθρου».


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Βασική της προτεραιότητα να καλύψει τις ανεκπλήρωτες ανάγκες των ασθενών
Και παρέχει υπηρεσίες εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι ασθενείς


Σχετικά άρθρα

Το πρώτο κινητό φαρμακείο θέτει σε λειτουργία το πανεπιστήμιο Yale
Και παρέχει υπηρεσίες εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι ασθενείς
Φ.Σ. Ηρακλείου: Μνημόνιο συνεργασίας με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας
Για την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας & της Φαρμακευτικής Επιστήμης
Ονυχομυκητίαση το καλοκαίρι;
Η f-anazitisi δίνει τη λύση!
Θα αυξηθεί ο αριθμός των φαρμακείων της χώρας;
Διάταξη σε νομοσχέδιο του υπ. Υγείας προβλέπει κατΆ εξαίρεση χορήγηση αδειών λειτουργίας