Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Αναγκαία η ψυχολογική στήριξη των φαρμακοποιών εξαιτίας της πανδημίας

26/5/2020 3:55:43 μμ
Το θέμα ανέδειξε πρώτη η Αγγλία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μεγάλη ψυχολογική πίεση βίωσαν και βιώνουν οι φαρμακοποιοί την περίοδο της πανδημίας της νόσου COVID-19 σε όλον τον κόσμο. Γι' αυτό και στην Αγγλία ξεκίνησε μια καμπάνια που έχει στόχο να ενθαρρύνει τους φαρμακοποιούς και τους φαρμακοϋπαλλήλους να θέσουν σε προτεραιότητα την ψυχική τους υγεία και την ποιότητα ζωής τους.

Η εκστρατεία ACTow (Δράσε Τώρα) ξεκίνησε από τη φιλανθρωπική οργάνωση Pharmacist Support και θα «τρέξει» μέχρι τα τέλη Αυγούστου σε συνεργασία με φαρμακευτικά περιοδικά και sites της χώρας.

Η Pharmacist Support δήλωσε πως έχει δεχτεί πολλές κλήσεις από φαρμακοποιούς που χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και η καμπάνια αυτή έρχεται ως απάντηση σε αυτές τις εκκλήσεις για βοήθεια. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επισκεφτούν την ιστότοπο: WellbeingHub.PharmacistSupport.org και με μια εγγραφή να αποκτήσουν πρόσβαση σε ενημερωτικό υλικό, συμβουλές, βίντεο κ.ά.

Η Danielle Hunt από το Pharmacy Magazine δήλωσε: «Ο κόσμος σήμερα αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πρόκληση των τελευταίων γενεών και οι φαρμακοποιοί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, παρέχοντας φροντίδα, συμπόνια και αίσθημα ασφάλειας στο κοινό. Όντας αφοσιωμένοι στην παροχή φροντίδας σε άλλους, είναι εύκολο να παραβλέψουν τη δική τους ψυχολογική κατάσταση. Όσοι απασχολούνται στο φαρμακείο είναι πάντα εκεί για τους άλλους. Τώρα η Pharmacy Support είναι εκεί για τους φαρμακοποιούς».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι σημαίνει αυτό για τους φαρμακοποιούς
Μέσω της ένταξης της FIP σε Διεθνή Συμμαχία






Σχετικά άρθρα

Black out ανακοίνωσε η ΗΔΙΚΑ αυτήν την Κυριακή
Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φ.Σ. Αττικής
Διευρύνονται οι αρμοδιότητες των βοηθών φαρμακείου στο Ηνωμένο Βασίλειο
Απελευθερώνοντας επιπλέον χρόνο στους φαρμακοποιούς
Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου